Срока, в който удължените по време на извънредното положение ТЕЛК-ови

...
Срока, в който удължените по време на извънредното положение ТЕЛК-ови
Коментари Харесай

Важна информация за изплащането на пари по ТЕЛК-овите решения

Срока, в който удължените по време на изключителното състояние ТЕЛК-ови решения важат, желая да заява, че процедурата по приемането на удължаването на този период ще се осъществя идната седмица и предприехме ограничения да използваме закон, който е в рамките сред първо и второ четене, тъй като считаме, че по този начин ще се форсира процедурата. Това съобщи пред медии в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е във връзка ТЕЛК-овите решения.

,,Следващата седмица законът ще бъде признат в пленарна зала и ще се даде опция да се удължат ТЕЛК-овите решения за трайна неработоспособност и за степен на увреждане, които са изтекли по време на изключителното състояние и изключителната епидемиологична конюнктура с два месеца до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. Това ще реши проблемите, тъй като ще даде опция да се изплатят средствата по тези ТЕЛК-ови решения и хората да получат своите пари в границите на месец'', добави Дариткова.

,,Става въпрос за към 5000 души. Предложението ще бъде да се усилят решенията с два месеца след привършване на епидемиологичната конюнктура, т.е. няма да се поставя съответна дата, с цел да може - без значение какви решения ще бъдат взети - този текст да важи и хората да получат сигурността, че няма да има спиране в изплащането на техните пенсии. Национален осигурителен институт стартира работа и ще има подготвеност незабавно сега, в който има нормативното съображение и текстът е оповестен в Държавен вестник, хората да могат да получат своите пенсии до края на месец юли'', разяснява от своя страна министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР