Сривът в цената на акциите донесе на Facebook най-голямата загуба

...
Сривът в цената на акциите донесе на Facebook най-голямата загуба
Коментари Харесай

Tencent подобри антирекорда на Facebook, губейки $140 милиарда

Сривът в цената на акциите донесе на Фейсбук най-голямата загуба на пазарна стойност в историята на американските тържища - 120 милиарда $. Но протичащото се с китайския колос Tencent Holdings е още по-драматично.

Акциите на компанията спаднаха с 25% от пика си през януари, губейки към 140 милиарда $ пазарна стойност. Това е най-голямото очистване на благосъстояние на акционерите в международен мащаб, измерено по отношение на всеки 52-седмичен връх на акциите.

Фейсбук е вторият максимален губещ, спадайки със 136 милиарда $ през последните 3 сесии на борсовата търговия.

Инвеститорите по света стартират да се питат дали не са отминали най-хубавите дни за софтуерните акции - безспорните водачи на 9-годишния взрив в световните акции. Tencent, втората най-голяма азиатска компания след колоса в електронната търговия Alibaba, е пострадала от опасенията, че растежът в бизнеса й с мобилни игри се забавя. Акциите, които през юли спаднаха с 9.5%, са подготвени за най-голямото си месечно оттегляне от 2014 година насам.

" Инвеститорите от ден на ден залагат на по-ниските упования за междинните резултати на Tencent ", съобщи Линъс Ийп, пълководец в First Shanghai Securities в Хонконг.

Като цяло, софтуерните компании са изправени пред сходен проблем. Те се радват на бърз напредък на облагата през последните няколко години, тъй че ще бъде мъчно за тях да поддържат сходен напредък в бъдеще, до момента в който конкуренцията пораства и някои сегменти са наситени ", изясни Йип.

Ръстът на облагата на Tencent през второто тримесечие евентуално е понижен до 5.1% на годишна база, което е най-слабият ритъм от 2012 година съгласно оценките на анализаторите, събрани от Bloomberg.

Най-малко 11 брокери, измежду които Credit Suisse и Morgan Stanley, понижиха целева цена на акциите на Tencent.

Все отново анализаторите не чакат низходящ тренд: всички предлагат покупка на скъпите бумаги на компанията, като междинната ценова цел допуска 44% облага през идващите 12 месеца. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР