Сривът на чатбота се случи, след като OpenAI проведе първата

...
Сривът на чатбота се случи, след като OpenAI проведе първата
Коментари Харесай

OpenAI обяви кибератака срещу чатбота ChatGPT

Сривът на чатбота се случи, откакто OpenAI организира първата си конференция за разработчици, с цел да показа новите си продуктови актуализации.

OpenAI се оправя с „ анормален трафик “ към своя AI-чатбот ChatGPT, което допуска, че хакери се пробват да наводнят неговите услуги. Компанията цитира хакерска атака като евентуална причина за спиранията на ChatGPT, които са се случили по-рано тази седмица, оповестява Bloomberg.

Стартъпът, който е подсилен от Microsoft, и който оказа помощ за развиването на генеративния изкуствен интелект по целия свят, сподели, че като причина за отхвърли на услугата е видял признаци на разпределена офанзива, при която нападателите се пробват да претоварят платформата с повтарящи се поръчки.

„ Имаме работа с периодически спирания заради аномални модели на трафик, които наподобяват DDoS-атака. Продължаваме да работим, с цел да смекчим това “ — се споделя в изказване на стартъпа по отношение на обновлението на системата.

Последната обява на стартъпа OpenAI е адресирана към това, което компанията назовава „ главен проблем “ в неговия чатбот, както и API-продуктите, употребявани от разработчиците. Компанията обаче съобщи, че е отстранила казуса, който причиняваше извънредно огромния брой неточности в нейния програмен продукт и AI-платформа.

Напомняме, че OpenAI на първата си конференция за разработчици в понеделник анонсира обновяване на чатбота ChatGPT и показа по-мощната и по-бърза версия на огромния езиков модел GPT-4 Turbo.

Чатботът беше показан преди година. В момента към 100 милиона души всяка седмица, сподели компанията на конференцията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР