Срив в работата на спешния телефон 911 засегна най-малко четири

...
Срив в работата на спешния телефон 911 засегна най-малко четири
Коментари Харесай

Срина се работата на спешния телефон 911 в САЩ

Срив в работата на незабавния телефон 911 засегна минимум четири американски щата. Проблемът, обхванал предходната вечер цяла Южна Дакота и елементи от Небраска, Невада и Тексас, е бил отстранен, само че чиновниците не прецизираха аргументите, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати предизвести за нараснал риск от хакерски атаки против системата за незабавна помощ. Няколко хакерски атаки към този момент доведоха до нейния срив, като един от тях, през 2017 година сковава центровете ѝ допълнително от 10 щата.

Отделът за социална сигурност в Южна Дакота, полицията в Лас Вегас, управляващите в град Дъглас в Небраска и в град Дел Рио в Тексас оповестиха нощес за проблеми в системата 911. Полицията в Дел Рио изясни, че сривът е провокиран от проблем с локален мобилен оператор, а не от самата работа.

По-късно полицията в Лас Вегас заяви, че телефонът за незабавни позвънявания там още веднъж работи, като на всички, потърсили подпомагане в този интервал, е оказана помощ.

Властите помолиха хората да не се обаждат пробно на 911.

Службата за незабавна здравна помощ към министерството на превоза на Съединени американски щати, където се обитава националната стратегия 911, както Федералната комисия по връзките не отговори на молбите за коментар.

В края на февруари в Съединени американски щати се сринаха системите за безжична връзка. Тогава номерът 911 стана недосегаем за клиентите на няколко огромни телеком оператори, като AT&T.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР