Сринатият що се отнася до репутация филмов продуцент Харви Уейнстейн

...
Сринатият що се отнася до репутация филмов продуцент Харви Уейнстейн
Коментари Харесай

Уейнстейн изглежда е постигнал споразумение за десетки милиони със свои жертви

Сринатият що се отнася до известност кино продуцент Харви Уейнстейн и членовете на неговия някогашен студиен съвет реализираха предварителна договорка с дами, които го упрекват в полов тормоз, съобщи БГНЕС.
Адвокатите обявиха, че съглашението за разрешаване на цивилен каузи и за обезщетение за хипотетичните жертви е на стойност към 44 млн. $.
Уейнстейн отхвърля осъществен от него полово тормоз или корист във връзка с над 75 дами. Той ще бъде съден в Ню Йорк през юни по обвинявания, предявени от две дами, в това число обезчестяване.
Адам Харис, юрист на Уейнстейн, сподели пред съда, че " икономическо съглашение по принцип " е реализирано. Той добави: " Аз персонално съм доста оптимистично надъхан. "
Екипът на продуцента по-късно сподели пред The Wall Street Journal, че финансовият размер на съглашението ще бъде почти 44 млн. $.
67-годишният Уенстейн е един от най-известните холивудски продуценти и е работил по редица наградени филми. Като цяло филмите, по които е работил, са спечелили над 81 " Оскар " -а от 1999 година насам и основава компанията Miramax през 70-те години, която в началото се концентрира върху арт-хаус филми. През 2005 година той се разделя от Miramax и основава Weinstein Co, дружно с брат си Боб. През 2017 година Quartz оповестява, че Уейнстен е станал толкоз мощен в Холивуд, че му е било благодарено толкоз пъти, колкото на Бог в речите при приемане на " Оскар ".
През октомври 2017 година The New York Times разгласява материал, описващ десетилетия обвинявания в полов тормоз против Харви Уейнстейн. Актрисите Роуз Макгауън и Ашли Джъд бяха измежду първите дами, за които стана известно, че са имали такива проблеми с Уейнстейн. Обвиненията включват насила по отношение на дамите да го масажират и да го гледат гол. Твърди се също, че е заречен да помогне на някои дами да развиват кариерата си в подмяна на полови услуги.
В публично опрощение филмовият продуцент признава, че е " предизвикал доста болежка ", само че отхвърли изказванията, че е тормозил дами над три десетилетия.
Протестът против Уейнстейн беше воден от придвижването #MeToo. Стотици дами упрекват високопоставени мъже в бизнеса, държавното управление и заниманията за полово принуждение и тормоз. Докато обвиняванията се натрупваха, неговата компания Weinstein Co го уволни и подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност.
На 3 юни Уейнстейн ще бъде съден в Ню Йорк по пет обвинявания за полово принуждение над две дами. Ако бъде приет за отговорен, той може да прекара остатъка от живота си в пандиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР