Срещу Закона за социалните услуги, който трябва да влезе в

...
Срещу Закона за социалните услуги, който трябва да влезе в
Коментари Харесай

Александър Сиди: Хората се страхуват, че норвежците са на границата и ще им вземат децата

Срещу Закона за обществените услуги, който би трябвало да влезе в действие от 1 юли има задоволително мощни причини и ние бяхме длъжни да се вслушаме в тях. Имаме добър разговор с Министерството на труда и обществената политика. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на партията Александър Сиди.

В обществото има чувство, че нещо неправилно се прави. Страховете на хората са, че норвежците са на границата и ще им вземат децата. В закона има няколко неща, които са недомислици – уповавам се, че няма зла предумисъл в тях. Цялата формулировка за дете в риск е доста необятна – всяко дете може да попадне в тази формулировка. Според текстовете в закона неправителствените организации ще имат интерес да вземат деца от родителите им, съобщи Сиди.

Вътрешна македонска революционна организация ще внесат проектозакон за общественото подкрепяне

В този закон има доста противоречиви текстове, концепцията му би трябвало да бъдат изменена. Не би трябвало децата да бъдат отнемани от фамилията, а фамилията да бъде подкрепено и децата. Ние предлагаме още неправителствените организации да не вземат участие в процеса на лишаване на деца, разясни зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Смятаме, че е нужна цялостна законодателна промяна в този бранш. Всички тези хрумвания би трябвало да бъдат събрани в Кодекс за обществените услуги – по този начин всички услуги ще идват от едно кранче. Имаме предварителни диалози и допускам, че предлагането ни ще бъде подкрепено от сътрудниците ни от ГЕРБ, сподели още Александър Сиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР