Срещу Веселин Марешки ще бъде внесена жалба за дъмпинг, заяви

...
Срещу Веселин Марешки ще бъде внесена жалба за дъмпинг, заяви
Коментари Харесай

Валентин Златев: Марешки прави дъмпинг, над него има политически чадър


Срещу Веселин Марешки ще бъде импортирана тъжба за дъмпинг, съобщи Валентин Златев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация, който повтори изказванието си, че над Марешки има политически чадър.

" Фирми от асоциацията на следващия ден ще внесем тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, тъй като по информацията, с която разполагаме от двете компании, с които се е занимавал с горива господин Марешки, едната е на 1,8 млн. загуба, другата е на 13,3 млн. Това е чист типичен дъмпинг ", съобщи той.

„ Аз ще чакам този път Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе и да каже по този начин е или не е по този начин “, добави Златев.

Той бе извикан от прокурор, както самичък изясни от Специализирано звено за битка с корупцията на Софийска градска прокуратура във връзка тъжба от Веселин Марешки за изказано негово изказване.

„ На 28 септември в Народното събрание при съвещание на комисията за битка против контрабандата, сивата стопанска система и надзор на приходните организации, в което съм споделил, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър . Това беше тематиката за срещата “, изясни Златев. И през днешния ден сподели, че в никакъв случай не се е отказвал от думите си. „ Нещо повече, цитирал ме е дори ненапълно в жалбата си. Аз постоянно съм казвал, че първо Веселин Марешки не е проблем на Валентин Златев, нито на Лукойл, нито на петролната и газова асоциация, той е проблем на българската страна и българското общество “, съобщи Валентин Златев.
„ Аз съм направил персонално умозаключение, оценъчна оценка моя персонална и не се отхвърлям от думите си. Да, втората част на това, което съм споделил е, че има политически чадър над него “, уточни Валентин Златев, представен от БГНЕС.
„ Звездата на господин Марешки изгрява доста необичайно 2011 – 2012 година при финансовия министър Дянков. Аз не настоявам нищо, несъмнено по този мотив, само че от този миг до момента той няма нито една завършила финансова проверка, няма нито една завършила инспекция на митниците “, сподели той.
„ В последна сметка страната е тази, която би трябвало да каже събира ли си всичките налози, с цел да ги преразпределя през бюджета по-късно или на някои разрешават да получават неразбираеми отстъпки в тази ситуация “, съобщи Златев. Според него огромният въпрос е платил ли си е всички налози Марешки.
А на журналистическия въпрос дали важат и сега догатките му за политически чадър, той сподели: " След като няма завършили проверки и откакто никой в тази страна не желае да излезе и да каже, аз съм началник на Национална агенция за приходите и този човек работи законно или нелегално, вие по какъв начин мислите? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР