Срещу възпаление Извлек от тиквени семки – 20 г счукани семки

...
Срещу възпаление
Извлек от тиквени семки – 20 г счукани семки
Коментари Харесай

Домашните рецепти на баба Рада ще ви държат здрави и във форма всеки ден

Срещу инфектиране
Извлек от тиквени семки – 20 г счукани семки се попарват с чаша вряща вода, киснат 40 минути, прецеждат се. Пие се по половин чаша 2 пъти дневно преди ястие.
За предотвратяване от склероза на простатата
Извлек от една глава лук на чаша топла вода се пие по 1 с.л. 3-4 пъти дневно. Помага за възобновяване на потентността и възстановява изработването на сперматозоиди.

При сърдечносъдови болести и хипертония
Помага примес от 500 г лимони, дружно с кората, само че без семките, 500 г плодове от шипка, също без семена, и 500 г алена боровинка. След това към тях прибавете 500 г пчелен мед. Всичко деликатно разбъркайте и оставете сместа да престои 1 денонощие. Съхранява се в ледник и се приема 3 пъти дневно по 1 с.л. 15 мин. преди ястие.
При разширени вени
Сокът от 1 глава кромид лук се сипва в стъклено шишенце. Смесва се с една водна чаша течен вазелин.

Вените се мажат с леко масажиращи придвижвания всеки ден.
При отоци на ръцете и краката
Обелете картоф от кората, настържете го и наложете получената мека каша на отеклите места в продължение на 15-20 минути. Компресът може да се стегне с памучен плат или хавлиена забрадка.
При хемороиди с кръвотечение
Приготвя се примес от 30 стръкове от водно пипериче, 20 г цвят от лайка, 20 г плод от резене, 20 г листа от сена и 20 г кори от зърнастец.

Една-две чаени лъжички примес се запарват с 250 мл вряща вода. След 15 минути чаят се прецежда. Пие се заран и вечер по една чаена чаша.
При разтегнато сухожилие
Колкото може по-често правете парещ млечен компрес, сменяйки го, откакто изстине. Може да приготвите и примес от 2 елементи олио и 1 част пчелен восък, която се кипва на слаб огън, добре се разбърква и се слага на разваленото място с превръзка от тази примес, като се сменя на всеки 6-8 часа.
При бъбречнокаменна болест

Коса от царевица (от 2-3 царевици) се вари в 500 мл вода, до момента в който остане на половина. Пие се на гладно, а още по-добре – денем при жадност. След пиянство болният би трябвало да се разхожда в продължение на половин час.
Прилагайте тези предписания и ще си гарантирате дълъг и благополучен живот без болежка.
Инфо: ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР