Срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в КПКОНПИ заради

...
Срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в КПКОНПИ заради
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява имотите на МВР-шефа Бойко Рашков

Срещу вътрешния министър Бойко Рашков има инспекция в КПКОНПИ поради недекларирани парцели и средства по влогове, съобщи шефът на комисията Сотир Цацаров по време на чуването му в антикорупционната комисия в Народното събрание. Така той отговори на запитване на Анна Александрова от ГЕРБ.  " Проверка има, която касае няколко следващи недекларирания на условия, имало е непосочване в декларацията на всички влогове, имало е информация за налични средства по влогове, която не е попадала в декларацията, по-късно във крайна декларация не са били отразени притежавани недвижими парцели, също така не е бил спазен периода за подаване на декларация ", съобщи Цацаров.

По време на чуването шефът на комисията в оставка Сотир Цацаров уточни, че министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков стоят зад отнемането на позволява му до класифицирана информация от ДАНС.

Днес (27 януари) по-рано министър председателят Кирил Петков пък съобщи в Брюксел, че прокуратурата не работи, а КПКОНПИ ще бъде ремонтирана. " Много бих се радвал да имаме оптимално засилен мониторинг за върховенството на закона, това е и нашият приоритет, тъй че колкото повече, толкоз по-добре. Няма по какъв начин през общи шаблони и думи да се заобикаля неналичието на положително правораздаване в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре. Те видяха към този момент при нас, че щом един от първите ни закони ще бъде за КПКОНПИ. Видяха готовността и желанието да създадем смяна в правосъдната система, да махнем спецпрокуратурата. Разбраха за какво. Просто няма по какъв начин да излъжете европейските институции с положителни думи ", съобщи министър председателят след чуването му от групата LIBE.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР