Срещу Twitter Inc. е заведено дело по обвинение, че не

...
Срещу Twitter Inc. е заведено дело по обвинение, че не
Коментари Харесай

Twitter не плаща задълженията си и делата се множат

Срещу Twitter Inc. е заведено дело по обвиняване, че не е платила наема за един от офисите ѝ в Сан Франциско, предава WSJ. Наемодателят, Columbia Reit-650 California LLC, твърди, че компанията за обществени медии му дължи 136 260 $ за наем на офис пространството на 650 California St., съгласно документите по делото, заведено в четвъртък.

Twitter не отговори незабавно на искане за коментар. Офисът е обособен от централата на компанията, която е на Market Street.

Наемодателят споделя, че е уведомил Twitter в средата на декември, че компанията ще изпадне в несъблюдение на отговорностите си за наем за пространство на 30-ия етаж на постройката, в случай че не заплати сумата в границите на пет работни дни.

Делото, в което се твърди за нарушаване на контракта, е заведено във Върховния съд на Калифорния в Сан Франциско.

Други компании, в това число снабдител на програмен продукт и транспортна компания, също заведоха каузи против Twitter през последните седмици в опит да възстановят това, което съгласно тях са просрочени заплащания.

Илон Мъск работи за понижаване на разноските в Twitter, откогато закупи компанията през октомври в договорка, оценена на 44 милиарда $. Платформата не е записала годишна облага от 2019 година

По-рано New York Times заяви, че някои чиновници на Twitter носят лична тоалетна хартия на работа, откакто компанията е орязала и портиерските услуги. Централата на компанията в Сан Франциско е оставена с мръсни тоалетни, а офисът е в хаос, съгласно изданието.

Twitter също спря да заплаща наем за офиса в Сиатъл, заяви The Times, който цитира двама души, осведомени с въпроса.

Илон Мъск желае да спести към 500 милиона $ от разноски, несвързани с труд, оповестява Times, като се базира на вътрешен документ. Главният изпълнителен шеф на Boring Company Стив Дейвис, който съгласно известията е спал в централата на Twitter с жена си и новороденото си бебе, следи съкращаването на разноските. Той е подпомаган от Джаред Бърчал, началник на фамилния офис на Мъск, съгласно Times.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTwitter офис наем отговорности каузи Сан Франциско ПоследниНай-четениКомпании 72 Twitter не заплаща отговорностите си и делата се множат Бюджет и финанси 148 Глобалната стопанска система я чака по-тежка 2023 година Екология 148 Климатичните разноски ще са предизвикателство за бизнеса през 2023 година Индустрии 996 Новите звезди измежду бързооборотните артикули Личности 9816 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Любопитно 5790 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 4562 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Компании 4124 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР