Срещу ЦСКА отборът на Спартак даде всичко от себе си

...
Срещу ЦСКА отборът на Спартак даде всичко от себе си
Коментари Харесай

Спартак надига глава и става смел

Срещу ЦСКА тимът на Спартак даде всичко от себе си и най-жалкото е, че не бе надигран във втори мач подред, само че още веднъж остана с празни ръце. Въпреки това е видно, че с последните попълнения и новия треньор варненският отбор демонстрира положителни неща на терена, както и по този начин мечтаната скорост и експанзия, която липсваше в първите срещи. Спартак се стреми също да играе тактически вярно, като футболистите се борят и се раздават оптимално.

В събота „ соколите “ имаха смелостта да се опълчат на един от най-хубавите у нас, сътвориха първата обстановка за гол след чудесния пробив на Илкер Будинов, а след това държаха дуела отворен до самия му край. Включително и в триминутното продължение, когато напрежението беше напълно в пеналта на гостите или към него. Домакините извършиха няколко корнера, а срещата приключи с удар на Янчо Андреев във вратата.

Преди това пък Здравков Димитров имаше малшанс, защото след неговия удар, бранител отклони кълбото. По-късно след корнер се появи опция и за Никола Борисов. Разбира се, предстоящо ЦСКА сътвори повече чисти положения, само че те не бяха толкоз доста, а и Иван Дичевски се оправи безупречно. Вратарят избави съвсем всичко и бе разгласен за най-хубавия на терена.

За гола пък не може да се упреква дебютанта Пламен Димов, който позволи Дауда Бамба да се измъкне от ръба на засадата и да излезе зад тила му. Тук грешката по-скоро е групова, защото спартаклии трябваше да предугадят дългия пас на Юрген Матай и още преди да подаде, крайните бранители да се приберат към центъра и да попречат на Бамба да търси топката сред линиите.

Хубаво беше, че след последния съдийски сигнал, хванати за ръце „ соколите “ дълго поздравяваха своите последователи, а те ги приветстваха, както го вършат във всеки мач. Това демонстрира, че тим и  почитатели са едно цяло и двете страни са оптимисти, че им предстоят по-добри дни. А когато е по този начин, когато вярваш, когато имаш изрядно финансиране и правиш нещата във футбола, както би трябвало, няма по какъв начин рано или късно да не дойдат и резултатите.

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР