Срещу сайта на прокуратурата е бил извършен опит за хакерска

...
Срещу сайта на прокуратурата е бил извършен опит за хакерска
Коментари Харесай

Прокуратурата съобщи за хакерска атака от Русия срещу сайта ѝ

Срещу уеб страницата на прокуратурата е бил осъществен опит за хакерска офанзива. Тя е била с генезис от Русия и е несполучлива, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Около 13:00 часа в събота против уеб страницата на прокуратурата е засечена DDoS офанзивата, когато са регистрирани опити за по едно и също време влизане, неведнъж надвишаващи открития предел. Администраторите са присъединили спомагателни отбрани и по този начин не са разрешили страницата да бъде блокирана.

Милева направи връзка сред хакерската офанзива и по закона " Магнитски ", които по думите ѝ са свързани и със " зловредното съветско въздействие ".

" Предполагаме (хакерите) са много положителни компютърни експерти, които съумяха да обезвреждат и хакерската офанзива да остане във етапа на опит. Много забавно, че към момента не са минали и 24 часа от оповестяването на имената в новия лист по световния закон " Магнитски " и се появи тази хакерска офанзива. Много необичайно ", разяснява представителят на основния прокурор, представена от БНР.

През октомври наред с други държавни уеб сайтове. Отговорността за дейностите беше поета от съветската хакерска група " KILLNET "

В момента страницата на държавното обвиняване работи без проблеми.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР