Срещу промени в конституцията, за признаване на македонско малцинство в

...
Срещу промени в конституцията, за признаване на македонско малцинство в
Коментари Харесай

Мицкоски: България да не ни блокира, а да покаже истинско приятелство

Срещу промени в конституцията, за признание на македонско малцинство в България и почитание към македонската история и нейната уникалност прикани довечера водачът на ВМРО-ДПМНЕ, представен от БГНЕС.
Той насочи апел от името на коалиция „ Обнова на Македония “ България да не блокира европейското бъдеще на страната, а да я поддържа и да покаже същинско другарство сред жителите на двете страни. Изявлението беше направено след съдружния съвет, заяви МИА.
 ВМРО-ДПМНЕ: Гоце Делчев – българин е удар по основите на македонската нация ВМРО-ДПМНЕ: Гоце Делчев – българин е удар по основите на македонската нация
" Македония би трябвало да стартира договаряния с Европейски Съюз час по-скоро – това е нашето само бъдеще. Вътрешна македонска революционна организация беше основана вследствие на про...
Едно от значимите решения на обединението е, че остава твърдо на залегналото в конституцията определение за антифашисткия темперамент на народноосвободителната битка и се опълчва уверено на промени в конституцията, които отхвърлят това. Мицкоски съобщи, че през идващите дни ще се организира среща сред парламентарно показаните опозиционни партии – " всички партии, които мислят за положителното на страната “, с цел да се опитат да беседват и да намерят решение.
За обединението македонският език и неговите исторически корени и антропология, както и неговото признание са безспорен исторически факт, приет и доказан от международната научна общност този въпрос не предстои на полемика.
Коалицията упорства за признание на македонско малцинство и гарантиране на неговите права в България. Наличието му, съгласно Мицкоски, е доказано от европейските правни институции, какъвто е Съдът по правата на индивида в Страсбург. " Едновременно с това призоваваме източния ни комшия да съблюдава решенията на този съд, които се отнасят до правата на македонското малцинство в България. Коалицията приканва за почитание към македонската история и нейната уникалност и се опълчва на изкуствените промени за ролята и характера на националните герои, които са се борили за свободна и самостоятелна македонска страна “, съобщи Мицкоски.
Македонската еднаквост е неоспорима и независима, има своето настрана историческо, правно, политическо и културно развиване. Според водача на ВМРО-ДПМНЕ, тази позиция се поддържа и от членовете на обединението, които съставляват етнически общности, разнообразни от македонския народ.
 Силен напън за оставка върху Мицкоски, той няма да я даде Силен напън за оставка върху Мицкоски, той няма да я даде
„ Нямам желание да депозирам оставка и да оказвам помощ на СДСМ и на Зоран Заев ”,заяви по време на днешната конференция водач...
Коалицията „ Обнова за Македония “ предизвестява държавното управление да не търгува с националните ползи, да не разрушава основите, върху които е построена модерната македонска страна и които са създавани от генерации, да обезпечи транспарантно присъединяване на всички сътрудници в този развой на създаване на народен консенсус по този въпрос. " В противоположен случай ще се сблъска с националния съд, историята и истината “, предизвести Мицкоски.
Коалицията приканва Република България да не блокира европейското бъдеще на Македония, а, в противен случай, да я поддържа и по този метод да покаже същинското другарство сред жителите на двете страни. Коалицията моли и към приятелите и съдружниците в Европейски Съюз, към европейската общност и политиците да влагат при започване на договарянията за присъединение на Македония към Европейски Съюз и да дадат опция на македонските жители да получат европейската вероятност и бъдещето, което от дълго време са заслужили, сподели още водачът на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР