Срещу певецът Ламбе Албаковски вече е повдигнато и обвинение за

...
Срещу певецът Ламбе Албаковски вече е повдигнато и обвинение за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Ламбе за палежа на българския културен център в Битоля

Срещу артистът Ламбе Албаковски към този момент е повдигнато и обвиняване за палежа на вратата на българския културен център в Битоля, Северна Македония.

Той остава в ареста. Днес представителят на полицията в града съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че до артиста Ламбе са стигнали след претърсвания на два адреса, където са открити предмети, доказващи палежа.

Вчера българският културен център остана заключен от основание за сигурност, през днешния ден още веднъж отвори порти. Без предходни престъпни прояви македонският артист Ламбе Алабаковски направил палежа с една съществена причина.

" Това въпреки всичко от обвиняването ще стане ясно. Това, което са ми споделили - патриотични подбуди ", съобщи Саня Стаматова, представител на полицията в Битоля.

И през днешния ден от полицията повториха, че институциите в Северна Македония осъждат палежа на българския културен център. Затова и работили бързо.

" Във връзка с разкриване на причинителя и взимане на ограничения от обвиняването са осъществени претърсвания в дома на две местоположения и са открити предмети и доказателства, които потвърждават причинителя на културния център " Иван Михайлов ". Срещу него е повдигнато обвиняване по член 288 от Наказателния кодекс. Институциите в страната осъдиха метода на опожаряване на културния център " Иван Михайлов " поради, че сме в 21-ви век и по подобен метод не може да се вземат решение проблемите ", добави Саня Стаматова, представител на полицията в Битоля.

Зоранчо Маринков - роден в Битоля. Казва, че е българин. Казва и че в този момент това е рисково тук. Въпреки палежа на културния център за Зоранчо е значимо там да продължи да се приказва за история.

" Хората, които желаят да се образоват, да научат някои неща, които не ги знаят, които за жалост просветителната система в Македония не ги споделя или ги споделя изопачено, укриват се никои неща. Може да си гледа българска телевизия, защото за жалост в Македония български малките екрани няма, като се изключи Българска национална телевизия 4. За разлика от множеството сръбски и хърватски малките екрани ", добави Зоранчо Маринков, българин от Битоля.

" Европейското бъдеще на Северна Македония все още не наподобява добре. Като стартира да се приказва за ветото - Македония на практика няма спор: " Чакайте да забележим какво написа в тази рамкова позиция на България, те какво желаят, за какво го желаят това, да забележим има ли исторически данни за това, да забележим на какво се базират ", сподели още Зоранчо Маринков.

Освен, че от години споделя историята - такава, каквато е била, Зоранчо се надява повече младежи да я научат и езикът на омразата против българите да спре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР