Срещу основателя на Частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин е

...
Срещу основателя на Частната военна групировка Вагнер“ Евгений Пригожин е
Коментари Харесай

Обвинение за Пригожин, грозят го до 20 години затвор

Срещу създателя на Частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин е формирано наказателно дело по обвиняване в образуване на въоръжен протест, оповестява ИТАР ТАСС. Поводът е обявата му в „ Телеграм “, в която Пригожин твърди, че съветското министерство на защитата е нанесло въздушни удари по елементи на неговото формирование, както и апелите към поддръжниците му да въстанат против държавното управление на Русия.

 Снимка: Twitter

Руското военно министерство отхвърля изказванията на Пригожин за въздушни удари против „ Вагнер “. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Владимир Путин е бил осведомен за обстановката към Евгений Пригожин и че се вземат всички нужни ограничения.

Пресслужбата на Федералната работа за сигурност – ФСБ оповестява, че изказванията на Пригожин дават съображение за формиране на наказателно дело. Службата приканва за неотложно прекъсване на противозаконните, съгласно тях, дейности от страна на Евгений Пригожин.

Основателят на частната военна формация може да получи от 12 до 20 години затвор, в случай че бъде наказан по повдигнатите му обвинявания, споделят от основната прокуратура на Русия.

„ Изявленията и дейностите на Пригожин на процедура съставляват апели за въоръжен цивилен спор на съветска територия и удар в гърба на съветските военнослужещи, които се бият с пронацистките украински сили “, оповестяват от пресцентъра на ФСБ.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР