Срещу намаляването на цената на горивото са “ПП, БСП, “Възраждане,

...
Срещу намаляването на цената на горивото са “ПП, БСП, “Възраждане,
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Коалицията „Лукойл“ отказа горивата да поевтинеят с 1 лев

Срещу намаляването на цената на горивото са “ПП ”, Българска социалистическа партия, “Възраждане ”, “Български напредък ”
Коалицията “Лукойл ” отхвърли горивата да поевтинеят с 1 лев, съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той сподели, че в тази коалиция са “Продължаваме смяната ”, Българска социалистическа партия, “Възраждане ”, “Български напредък ”.

“БСП, Политическа партия, Възраждането и Възхода не поддържаха да връщаме по 1 лев на българските консуматори от нафтата и бензина А95 ”, изясни Борисов. Това са четирите проруски партии, които не престават да желаят милиарди долари, които да изтичат през “Газпром ” и неговите дъщерни компании и “Лукойл ” през неговите дъщерни компании за войната, която Путин води в Украйна ”, съобщи Бойко Борисов.

“От другата страна е евроатлантическата коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Демократична България, Движение за права и свободи ”, акцентира Борисов. Делян Добрев уточни, че в същата група са и няколко депутати от “Промяната ”, само че не основни - като Венко Сабрутев, които били срещу.

“Миналата година “Лукойл ” е работил с 50% съветски нефт и 50% различен. Тезата, че не можем без съветски нефт, издъхва. Тази година работят с него, тъй като е с 1 лева на литър по-евтин. Но той не отива при българските консуматори, а в швейцарски сметки ”, разясни Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката.

“Ако приемем, че облагата е 2,1 милиарда лева на година - за какво в този момент не ги дадат, а от следващата година. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лева могат да дадат, който е 33% за облагане на сръхпечалбата ”, попита Борисов.

Борисов попита за какво “Лукойл ”, които са “изсмукали 2,1 милиарда от българския народ ”, не си трансферират компаниите още тази година в България. А щели да го създадат следващата година.

Ударно минаха два антикорупционни закона, уточни Борисов. Той имаше поради законопроекти за промяна на КПКОНПИ, импортирани от Министерски съвет и от Политическа партия.

Лидерът на ГЕРБ акцентира още, че поддръжката за Украйна има голямо значение за целия либерален свят.

Борисов разяснява и тематиката “Шенген ” и кино лентата на английската телевизия “Скай нюз ”.

“Преди 2 години, до момента в който отговарях аз за България, беше нулева миграция. След чегъртания, махания и уволнения - какво мислите, че граничарите са безпределно доста ”, разясни Борисов.

Той изрази неодобрение към тези, които писали, че е бил в Истанбул, с цел да се срещне скрито с президента Ердоган.

“Отидох в Истанбул, срещнах се с Вселенския патриарх, сподели той. И добави, че в случай че е имал среща с турския президент, да го е оповестил, тъй като това е чест. „ Без Турция не можем да решим мигрантската рецесия ”, акцентира водачът на ГЕРБ.

“Ясно е, че повече съветски газ няма да има, ще би трябвало да се докарва полутечен газ. Кирил Петков и Асен Василев не си резервираха потенциал в Гърция. Лошо ли е като се споделя, че България е съсобственик на терминала в Александруполис? Същото може да се направи и с Турция. Затова ние сложихме за кандидат-премиер човек, който да може да сплоти ”, разгласи Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР