Срещу летището на северозападния руски град Псков е било извършено

...
Срещу летището на северозападния руски град Псков е било извършено
Коментари Харесай

Масова атака с украински безпилотници над Русия, ударено е летището в Псков

Срещу летището на северозападния съветски град Псков е било осъществено нахлуване с дрон тази нощ, заяви губернаторът Михаил Ведерников, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.От удара на украински дронове са развалени няколко военно-транспортни самолета Ил-76. В останалите случаи безпилотниците са били свалени от съветската Противовъздушна отбрана. Жертви при офанзивите няма, а пожарът е обезвреден.

" Министерството на защитата е в развой на отбиване на нахлуване с дрон против летище Псков ", написа Ведерников в Телеграм, придружавайки известието си с видеоклип, показващ голям пожар, детонации и писък на сирени.

" По първична информация няма потърпевши. Мащабът на разрушенията се обяснява ", добавя той, като показва, че персонално е бил на мястото на случая от самото му начало. По-късно той добави, че летището ще остане затворено през днешния ден до изясняване на размера на вредите.

Въздушното пространство над Псков е лимитирано за самолети и се прецизира, че летището в града през днешния ден няма да действа.

Три дрона са свалени над Брянска и Орловска област, прецизира още ТАСС, а други два са обезвредени в Рязанска област. Свален дрон има и в Калужка област. Друг безпилотник, ориентиран към Москва, е погубен над Московска област.

При всички офанзиви няма потърпевши.

Атака с морски безпилотни апарати е осъществена и в Севастопол, като се показва, че силите на подводната защита са ги обезвредили.

Въздушното пространство над интернационалното летище Внуково, в югозападната част на Москва, също е било затворено за придвижване, заяви ТАСС, като се базира на " авиационните служби ".

През последните седмици нападенията с безпилотни летателни апарати против съветската територия и анексирания през 2014 година Кримски полуостров станаха съвсем всекидневие, като бяха ориентирани по-специално към съветската столица, на фона на контраофанзивата на Киев, почнала при започване на юни, отбелязва Агенция Франс Прес. Псковска област към този момент беше атакувана с дронове в края на май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР