Срещу измамите с евросредства. Сега: България и още 19 страни

...
Срещу измамите с евросредства. Сега: България и още 19 страни
Коментари Харесай

България и още 19 страни от ЕС създават европейска прокуратура; 4900 възрастни без увеличение на пенсиите

Срещу измамите с евросредства.

" Сега ":

България и още 19 страни от Европейски Съюз основават европейска прокуратура

20 страни от Европейски Съюз, измежду които и България, утвърдиха правилник за основаване на европейска прокуратура, заяви пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз. Тя ще проверява и ще изправя на съд причинители на измами с европейски средства и на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.

Европейската прокуратура ще бъде в Люксембург. Европейската комисия би трябвало да дефинира по кое време ще стартира активността й, откакто службата бъде основана, само че това ще се случи не по-рано от 3 години след влизането в действие на регламента на новата институция.

" Създаването на Европейска прокуратура ще бъде същински преломен миг. Много от случаите на машинация във щета на бюджета на Европейски Съюз са транснационални. Ето за какво се нуждаем от институция, която е в положение освен да проверява, само че и да прави наказателно гонене оттатък националните граници.

Пенсии.

" Монитор ":

4900 възрастни без нарастване на пенсиите

4900 души не са получили никакво нарастване на пенсиите си през юли, макар че всички пари за старини бяха индексирани с 2,4%. Това демонстрират данни на Национален осигурителен институт. Става дума за хора, на които през 2006 година парите за старини са били увеличени наново с разпореждане на Министерски съвет.

Тогава властта решила да усили пенсиите до 120 лева с 5%, а тези до 150 лева с 4 на 100. В идната алинея на документа обаче се прецизира, че размерът на пенсиите, увеличени с 5%, не може да бъде по-големи от 124,80 лева, а на тези, индексирани с 4 на 100, не би трябвало да надвишават 156 лева

Оставки.

" Дума ":

Движение за права и свободи изиска оставката на кабинета поради Симеонов

Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото държавно управление, тъй като по този начин е в естествените демокрации. Това съобщи през вчерашния ден водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в Народно събрание. " В България националистите вземат участие в ръководството, без да има потребност от тях. ГЕРБ освен ги включиха във властта, само че и настойчиво се пробват да ги легитимират, а от време на време даже да им подражават ", акцентира той.

" Решението за оставката на Антон Тодоров беше вярно, тъй като той прекрачи границите. Заплаши медии, публицисти, само че с изключение на него даже в същите студия, в същия ден, а и по-късно Валери Симеонов направи същото ", разяснява Карадайъ. Той oбясни, че когато Симеонов употребява пресцентъра на държавното управление, той към този момент не е единствено физическо лице, а съставлява властта. Власт, която заплашва и слага ултиматуми на медии и освен на медии, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Измамник.

" 24 Часа ":

Младен Маринов: Рано или късно ще хванем измамника във фейсбук Александър-Спас

" Този човек рано или късно ще бъде арестуван и ще му бъде потърсена отговорност. Това съобщи пред медиите в Народното събрание основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов по случая с фейсбук измамника Александър, против който бяха подадени десетки сигнали от пострадали жители.

Маринов сподели още, че над 40 лица са очевидци по следствието. Той съобщи, че лицето към момента не е арестувано, а когато има събрани повече данни за осъществени закононарушения казусът ще бъде докладвана на прокуратурата, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР