Срещу издирвания Стоян Зайков категорично не е употребявано огнестрелно оръжие

...
Срещу издирвания Стоян Зайков категорично не е употребявано огнестрелно оръжие
Коментари Харесай

МВР: Спрямо Зайков оръжие не е използвано

Срещу търсения Стоян Зайков изрично не е използвано огнестрелно оръжие от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. За това бе безапелационен шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Николай Спасов, който даде брифинг край Долна баня, където през вчерашния ден вечерта бе засечен Стоян Зайков.

След къса престрелка с полицията, тялото на Зайков бе намерено. Според версията на Министерство на вътрешните работи той се е самоубил. Трупът на Зайков е открит с огнестрелна рана в торса. Използваното оръжие е 12 диаметър, самоделка най-вероятно, само че Спасов категорично уточни, че тези заключения са от първичните огледи, а следва да се вършат експертизи. Такова оръжие е употребявано при второто ликвидиране в Костенец, само че от Министерство на вътрешните работи чакат балистичните експертизи.

На въпрос дали самоубийство с изтрел в торса е допустимо Спасов уточни, че това е срещан способ.

Николай Спасов уточни още, че сигналът за местонахождението през вчерашния ден не е подаден от жители, а чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са правили обход в региона, са засекли Зайков и са го обкръжили. Още в границите на издирването, което продължи 20 дни, е открито неговото придвижване в региона на Горна Василица - Долна баня - Свети Спас - село Костенец - вили Костенец. Стоян Зайков непрестанно се е придвижвал, като е изминавал най-малко 20 километра дневно.
Николай Спасов съобщи, че схваща съмненията, че Зайков е бил прострелян от служители на реда, само че още веднъж бе безапелационен, че против Зайков не е използвано оръжие. От страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи са били създадени предупредителни изстрели, а интервенцията по заграждането е траяла 20-30 минути.

На този стадий Министерство на вътрешните работи няма данни за помощници на Стоян Зайков, само че продължава да проверява случая.

Обвинение на Зайков е повдигнато за първото ликвидиране - на жена му, защото за него има безапелационни данни, че той е причинителят.

Николай Спасов акцентира, че на този стадий са свършили половината от работата и дейностите на Министерство на вътрешните работи не престават.

Припомняме, за гибелта на Зайков се разбра нощес. Издирването му продължи 20 дни.

По-рано през вчерашния ден стана ясно, че полицията е разкрила нови следи от беглеца от закона в три вили край село Света Петка, където мъжът се е укривал.

На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно положение до дома си. Предположенията на полицията бяха, че килърът е точно някогашният й сътрудник Стоян Зайков.

Дни по-късно беше намерено и тялото на мъж - комшия на Зайков.

По-късно беше открито оръжие от едно от двете убийства - ловна пушка.

На 17 май, по време на парламентарния надзор вътрешния министър Младен Маринов съобщи в коридорите на Народното събрание, че хора, вероятно застрашени от Стоян Зайков, са изселени.

От Костенец основният секретар разясни, че лист с евентуални жертви на Стоян Зайков не е открит.

По-късно Ивайло Иванов прикани да не се подават подправени сигнали за обвинения в Костенец.

Стоян Зайков беше търсен и в с. Очуша, откъдето бе получен сигнал, че е видян. Търсенето и там остана без триумф.

На 24 май стана ясно, че полицията разпитва сина на Стоян Зайков, като се работели и по версията, че Зайков е съумял да избяга в Гърция след убийството на братовчед си Валентин Петров, който бе открит мъртъв в дома си на 14 май. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР