Срещу еврейско училище в Монреал снощи бе открита стрелба за

...
Срещу еврейско училище в Монреал снощи бе открита стрелба за
Коментари Харесай

Отново стрелба срещу еврейско училище в Канада заради конфликта в Газа

Срещу еврейско учебно заведение в Монреал нощес бе открита пукотевица за трети път в границите на по-малко от седмица , на фона на нарасналото напрежение към спора сред Израел и ислямистите в линията Газа, заяви полицията, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на локални медии.

Пострадала е единствено фасадата на образователното заведение . На мястото са били открити следи от патрони и гилзи, откакто поданици в региона чули пукотевица рано сутринта, заяви телевизия " Си Би Си Нюз ".

В четвъртък други две еврейски учебни заведения в Монреал оповестиха за дупка от патрон във входните им порти, предадоха локални медии.

Засега не е ясно дали случаите в еврейските учебни заведения са свързани.

Но в сряда жестока кавга в частния университет Конкордия в Едмънтън сред хора, спорещи за спора в Газа, докара до пострадвания и арест, заяви " Си Би Си Нюз ".

Майер Фейг, член на Съвета на хасидските евреи в Квебек,  сподели, че стрелбата по учебни заведения цели да сплаши еврейското население в града.

В Торонто полицията заяви, че в трите седмици след първичната офанзива на „ Хамас “ на 7 октомври закононарушенията от ненавист против евреи и мюсюлмани са били повече от два пъти повече в сравнение с за цялата 2022 година.

Израел заяви, че в нападението на палестинската въоръжена формация „ Хамас “ са били убити към 1400 души , а повече от 240 са взети за заложници. Последвалата израелска бомбардировка против ръководената от „ Хамас “ линия Газа е лишила живота на повече от 10 000 палестинци, споделят локалните здравни управляващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР