Срещу двама високопоставени ръководители от най-големия производител на цимент "Лафарж-Холсим",

...
Срещу двама високопоставени ръководители от най-големия производител на цимент "Лафарж-Холсим",
Коментари Харесай

Най-голямата компания за цимент в света беше уличена във финансиране на ИД


Срещу двама високопоставени ръководители от най-големия производител на цимент "Лафарж-Холсим", в това число и против някогашния изпълнителен шеф на френско-швейцарската компания, бяха предявени обвинявания за спонсориране на джихадистите в Сирия. Това разгласи в петък френската организация Агенция Франс Прес, базирайки се на свои източници от съда.

Според данните на медията „ Лафарж ” е упрекната, че сред 2013 и 2014 година е платила на „ Ислямска страна ” и други сирийски военни групи, посредством медиатор, повече от 500 000 $, с цел да резервира фабриката си в северния сирийски град Джалабия макар войната в страната.

Днес в Париж Бруно Лафонт, изпълнителен шеф на компанията сред 2007 и 2015 година, и някогашният началник на сирийския клон Кристиан Харолт се явиха пред съда, където бяха упрекнати за „ финансиране на терористична организация ” и „ застрашаване на непознат живот ”.

Ден по-рано Ерик Олсън, поел ръководството върху „ Холсим ” и „ Лафарж ” след сливането им, беше измамен под отговорност за същите обвинявания. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР