Срещу Чернигов се извършва "колосална атака". Това съобщи кметът на

...
Срещу Чернигов се извършва "колосална атака". Това съобщи кметът на
Коментари Харесай

Украйна: Колосална руска атака в Чернигов, Мариупол е в колапс /обзор/

Срещу Чернигов се прави "колосална офанзива ". Това заяви кметът на северния украински град, представен от CNN. Владислав Атрошенко бе безапелационен, че обещанието на Москва за понижаване на военната интервенция е било изцяло заблуждаващо. Градът е бил „ под обстрел “ от съветски въздушни удари, който е траял цяла нощ, твърди от своя страна Вячеслав Чаус, началник на регионалната администрация в Чернигов.
Атрошенко възрази против изказванието на Русия от вторник, че възнамерява "драстично да понижи " военното си нахлуване против Чернигов и украинската столица Киев. „ Това е още едно удостоверение, че Русия постоянно лъже “, сподели кметът. „ Те споделят, че понижават интензивността, а в действителност са нараснали интензивността на ударите. Днес имаме колосална офанзива против центъра на Чернигов. Двадесет и пет души са ранени и в този момент са в лечебни заведения. Всички те са цивилни Така че всякога, когато Русия каже нещо, това би трябвало да се ревизира деликатно. "
Нанесени са били удари по град Нежин, унищожавайки „ гражданска инфраструктура “, както и „ библиотеки, търговски центрове и доста жилищни здания “, до момента в който в Чернигов „ няма ток, вода, топлота и газ.”
"Комуникациите са прекратени и „ няма опция за възобновяване им “, което затруднява достигането до изолирани села, добави той. „ Има села, в които са ситуирани съветски танкове. Знаем, че там има наши хора и ситуацията е доста тежко, тъй като не можем да стигнем до тези места и да занесем нито медикаменти, нито храна “, добави Чаус.
Мариупол е в колапс
Руските сили са нанесли удар по постройка на Червения кръст в обсадения украински пристанищен град Мариупол, заяви Киев, като публични лица предизвестиха за разрастваща се филантропична злополука.
В Мариупол окупаторите са се прицелили в постройката на Международния комитет на Червения кръст, съобщи украинският омбудсман Людмила Денисова в изказване в обществените мрежи, като добави, че постройката е била подложена на обстрел от самолети и артилерия, оповестява "Дейли Мейл ", представен от БГНЕС.
Нападението бе осъществено ден откакто МКЧК прикани Украйна и Русия да се спогодят за доставянето на помощи и безвредната евакуация на цивилните от града, където виталните сили бързо свършват. По-рано апокалиптични фрагменти от дрон демонстрираха равнището на разрушенията в града, където кметството съобщи, че войските на Владимир Путин са отвлекли 70 дами и медици от родилен дом и са ги отвели в Русия.
Мариупол е съвсем подравнен със земята от силите на Москва, като шокиращо видео от въздуха демонстрира мащаба на разрушенията на този изящен пристанищен град, в който преди нахлуването на Путин на 24 февруари живееха 400 000 души. Сега повече от 20 000 поданици на града са отведени "против волята им " в Русия, където са им иззети документите за идентичност, а преди този момент са преместени "в далечни съветски градове ", заяви кметството в канала си в Telegram.
Информацията не може да бъде тествана без значение, защото Мариупол е под месечна блокада и интензивни бомбардировки, а връзките значително са прекратени.
На оповестените фрагменти от безпилотен уред се виждат разрушени здания, разпростряли се докъдето взор стига. Само една постройка видимо остава невредима измежду руините - зашеметяващата съветска православна катедрала в града. Коментатори настояват, че това е още едно доказателство, че офанзивите на силите на Кремъл против близките цивилни здания са били преднамерени, защото наподобява, че те са съумели да избегнат поразяването на историческата постройка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР