Срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова е образувано

...
Срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова е образувано
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство срещу Борисов, Горанов и Арнаудова за изнудване


Срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова е формирано досъдебно произвеждане за изнудване в огромни размери за интервал от пет години сред 2014 до 2019 година, оповестиха от прокуратурата.

До този час държавното обвиняване твърди, че от полицията не са дадени всички материали - дори и секретните, не е дадена и и заповед за арест.

Задържането на Бойко Борисов изтича в 21 ч., на Владислав Горанов малко след 22 ч., а на Севделина Арнаудова в 2 часа след среднощ. Дотогава прокуратурата ще би трябвало да вземе своето решение каква мярка за неотклонение да им наложат или те да бъдат освободени.

От обвиняването изясняват, че процедурата в този момент изисква наблюдаващите прокурори да се срещнат с материалите и да решат каква мярка да дефинират за арестуваните.

Полицейското досъдебното произвеждане е за изнудване в интервал от пет години на Васил Божков. Бизнесменът, който се укрива в Дубай след повдигнатите му 19 обвинявания, споделя, че е дал показания пред Европейската прокуратура по Skype преди 10 дни. Засега не се дават обяснения по кои случаи е приказвал Васил Божков и дали показанията му са свързани единствено с неговите обвинявания.



“Две години Гешев правеше всичко допустимо да отърве съратниците си, откакто дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България ", съобщи Божков във „ Facebook “ нощес по време на обиските и арестите.

По-късно стана ясно, че е дал показания и пред Министерство на вътрешните работи още преди месец. Официална информация към този момент няма. БОЕЦ също настояват, че задържането на Борисов е по техен сигнал за голям брой закононарушения в дълъг интервал от време.

Снимка: bTV


" БОЕЦ разкриваме нови обстоятелства и данни за осъществени от Гешев закононарушения ", декларират те.

Преди ден при визитата си у нас Лаура Кьовеши показа, че най-вече сигнали за корупция има от България и 120 сигнала към този момент са стигнали до офиса в Люксембург. Именно за 120 случая на Европейската прокуратура в България загатва Министерство на вътрешните работи в известието си, с което заяви за арестите нощес.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bivshijat-premier-v-aresta-borisov-goranov-i-arnaudova-sa-zadarzhani-za-iznudvane-obzor.html

По информация на bTV по делото има и материални доказателства. От домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова са конфискувани преносими компютри, флашки и телефони.

Преди минути от Софийска градска прокуратура бранителят на Борисов Менко Менков. Според него това е „ безспорен произвол, тъй като към момента не се е срещнал с материалите по делото ". Менков се връща към полицията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР