Срещу българскияглавен прокурор Иван Гешев трябва да бъдат предприети мерки

...
Срещу българскияглавен прокурор Иван Гешев трябва да бъдат предприети мерки
Коментари Харесай

За ”корупционни действия”: Американски конгресмен зове за мерки срещу Гешев

Срещу българскияглавен прокурор Иван Гешев би трябвало да бъдат подхванати ограничения поради корупционните му дейности. Това написа в свое писмо американският конгресмен Уорън Дейвидсън, адресирано до Министерството на финансите на Съединени американски щати, предава Клуб Z.

Писмото, което е изпратено в четвъртък, 22 декември, се разпространяваше в петъкв обществените мрежи, а късно същия денДейвидсън също го разгласява и удостовери истиността му.

Републиканският конгресмен написа, че " по-голямата частот зловредното съветско въздействие е концентрирано в Югоизточна Европа, в това число измежду страни от НАТО като България ". А пък българският обвинител №1 очевидно подценява глобите на Съединени американски щати, което по негово мнение е недопустимо.

" Превръщането на прокуратурата в оръжие за проведената престъпност и корупция е сериозна опасност за стабилността на значим съдружник в НАТО и като цяло за Балканите ", отбелязва Дейвидсън.

Той засяга изказвания, че български министри са били заплашвани с гонене от прокуратурата.

" Може би най-притеснително е, че българският съд наподобява следва отхвърли на прокуратурата да работи против глобени човеци, и неотдавна разгласи наказания на Съединени американски щати под световния закон " Магнитски " за неефективни и без правна мощ в България ", прибавя той.

Ето и туита на Дейвидсън, в който е включено цялостното писмо:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР