Срещу адвокат на Цветан Василев и Емко е повдигнато обвинение

...
Срещу адвокат на Цветан Василев и Емко е повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Обвиниха адвокат на Цветан Василев в контрабанда, той се оплака, че е репресиран

Срещу юрист на Цветан Василев и " Емко " е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група, занимаваща се с контрабанда на цигари. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата, където представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
„ Обвинението на Лазар Карадалиев е в границите на следствие на профилираната прокуратура, което е почнало преди повече от една година. Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група, която се занимава с импорт и контрабанда на цигари. Деянията са от 2011 и 2012 година Има открити голям брой камиони с цигари без бандерол, които са импортирани от Гърция към България. Самият господин Караделиев, неговото присъединяване в групата се е изразявало главно в посрещане и ориентиране на камионите, освен като траектория на напредване на траекторията на страната, само че и като място за разтоварване “, съобщи прокурор Арнаудова, представена от " Фокус ".
По думите ѝ следствието, без значение, че е от една година, не е задоволително напреднало. „ Има риск, в случай че разкрием повече, да си попречим. Това, което мога в допълнение да кажа, че са повдигнати обвинявания на още три лица. Специализираната прокуратура работи по своя проект “, акцентира Арнаудова и разясни, че всички лица са с мярка за неотклонение „ Подписка “.
По-рано през днешния ден самият Карадалиев изпрати писмо до медиите, в което твърди, че е жертва на принуда от страна на страната. Адвокатът е защитавал и притежателя на завода за муниции " Емко " Емилиян Гебрев, само че счита, че репресията му е поради връзките му с Василев.
" Поредната поръчка, която прокуратурата одобри да извърши, е ориентирана към мен като последица от моите дейности в отбрана на Цветан Василев ", се споделя в писмото на Карадалиев.
Той твърди, че защото пускал сигнали против наблюдаващия следствието за КТБ прокурор Иван Гешев и основния прокурор Сотир Цацаров " по отношение на неприемливото оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата преди правосъдната фаза на процеса ", представителите на държавното обвиняване са задвижили " цялата държавна машина " против него, както " са го правили против доста други представители на бизнеса и политическите съперници. "
Адвокатът е подал и сигнал против основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата, преди правосъдната фаза на процеса.
Според Карадалиев демокрацията в страната е потъпкана, " защото изпълнителната власт, в цялостен синхрон с прокуратурата ". Той дава образец със скоростното приемане от Народното събрание на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс без провеждането на публично обсъждани. По думите му тези промени основават опция на обвинителите да " притискат неуместните, под услужливото опрощение, че се борят с престъпността ".
Карадалиев декларира, че опитите на прокуратурата да повдигат обвинявания за заплашване, няма да му попречат да продължа да упражнява специалност си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР