Срещнахме се с много избиратели и няма как да не

...
Срещнахме се с много избиратели и няма как да не
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Предложението на БСП за таван на цените вече се случва в цяла Европа

Срещнахме се с доста гласоподаватели и няма по какъв начин да не усетим страха у хората – страхът от незнайното, страхът от бедността, страхът да не изгубят това, което имат.

Ние предлагаме решения за това. Считаме, че би трябвало да се продължат ограниченията в поддръжка на бизнеса и помощта за семействата. За нас е значимо да не се всява боязън, хората да бъдат спокойни.  Само в случай че сме единни, единствено в случай че сме рационални, единствено в случай че сме обществено виновни, можем да преодолеем страха. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” за 13 МИР – Пазарджик Драгомир Стойнев в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия. 

“Предлагаме таван на цените на електрическата енергия, на газа и на водата. Това се случва към този момент в цяла Европа. А оня ден Урсула фон дер Лайен предложи това, което Българска социалистическа партия предлага – спомагателна такса върху облагата на производителите на ел. сила. Стигна ни времето това да го създадем единствено за държавните предприятия, само че би трябвало и за частните, тъй като сега те натрупат свръхпечалби ”, сподели Стойнев за предложенията на Българска социалистическа партия в енергетиката. 

Той посочи, че става дума за мораториум, какъвто имаше предходната зима, и това е нужно, както тогава, по този начин и в този момент, българските жители да  преодолеят зимата. “След което, от април месец би трябвало да се вкарат две цени, с цел да се подкрепят нуждаещите се ”, добави социалистът.  

“Договорът за азерската газ се подписа по времето, когато аз бях министър. Това е един доста добър контракт и е действителна диверсификация, тъй като това значи да ползваш всички вероятни източници, а не да кажеш, че не искаш съветски газ ”, акцентира Драгомир Стойнев. 

Кандидатът за депутат от левицата изясни, че в случай че България се откаже от “Газпром ”, ще ни трябват годишно 30 танкера полутечен газ, които сега доста мъчно биха се намерили.   “Европа на този стадий не може без съветска газ ”, заключи Стойнев. 

Според него политиците не е трябвало да се намесват в диалозите на “Булгаргаз ” и “Газпром-експорт ”, а тези диалози да продължат на равнище компании, защото, той напомни, България към момента има настоящ контракт с “Газпром ”.  

“Политическата зима може да бъде по-опасна от астрономическата зима. Всички би трябвало да създадат крачка обратно в името на България. Българска социалистическа партия сподели, че може да подаде ръка в името на националния ни интерес. Точно в този миг, с цел да защитим семействата, бедните, бизнеса, би трябвало да сложим един щит против опасността, която идва извън. Българска социалистическа партия е подготвена за това ”, безапелационен бе Стойнев. 

“За доста къс интервал Българска социалистическа партия съумя да извърши своите обещания. Ние имаме подготвеност да продължим да се борим за една здрава и образована нация, такава каквато да подсигурява спокойствието на българските жители. Считам, че Българска социалистическа партия може да е моторът това да се случи ”, съобщи още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР