Срещите с ПП и останалите 5 партии изглежда ще останат

...
Срещите с ПП и останалите 5 партии изглежда ще останат
Коментари Харесай

Консултациите при президента на пауза, днес и в петък Радев е в Молдова

Срещите с Политическа партия и останалите 5 партии наподобява ще останат най-рано за новата седмица
Без срещи през днешния ден на „ Дондуков “ 2 за връчването на мандата. Държавният глава Румен Радев отпътува на двудневно посещаване в Република Молдова по покана на молдовския президент Мая Санду, оповестиха от прессекретариата на президента.

Вчера Радев се срещна с представители на ГЕРБ/СДС в границите на процедурата преди връчване на първия мандат. Преди връчването, Радев би трябвало да поведе още 6 срещи – с Политическа партия, Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Демократична България и „ Български напредък “. Това по всяка възможност ще се случи идната седмица, само че няма оповестени дати.

Визитата в Молдова се организира в подтекста на 30-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред двете страни, а акцентът на срещите на Радев щял да е и върху „ изискванията за запазване на културата и националната еднаквост на многочислената българска диаспора “.

Днес той ще бъде посрещнат от молдовската си сътрудник Мая Санду в Президентския замък в Кишинев. Двамата ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Молдова. Президентите Радев и Санду се чака да дадат и изказвания за медиите.

На 28 октомври ще посети град Тараклия и ще се включи в честванията по случай Деня на бесарабските българи - 29 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР