Срещите с еврокомисари показват, че има доверие в България, коментира

...
Срещите с еврокомисари показват, че има доверие в България, коментира
Коментари Харесай

Българският еврокомисат: Брюксел гледа на България като на устойчив партньор

Срещите с еврокомисари демонстрират, че има доверие в България, разяснява в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила.

В навечерието на българското председателство в Европейски Съюз тя съобщи още: “Брюксел гледа на България като на резистентен сътрудник, който се движи в вярната посока “.

Габриел подсети още извънредно положителният стопански растеж на България.

Тя разяснява и обстановката в Испания поради Каталуния. По думите й, референдумът е бил противозаконен. „ Наш събеседник остава Мадрид и испанското държавно управление. Много е значимо да се резервира диалогът”, сподели тя.

Еврокомисарят по цифровизацията разяснява също въздействието на обществените мрежи и феномена „ подправени новини”: „ За 4 месеца тази тематика не ми е убягнала. Стартирам до месец социална консултация и по-късно ще основа експертна група на високо равнище, която да излезе с доста съответни ограничения.
"България има капацитет да се трансформира в районен водач на Балканите, когато се приказва за цифровизация ", добави още Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР