Срещите от 20-я кръг на НБЛ продължават и утре с

...
Срещите от 20-я кръг на НБЛ продължават и утре с
Коментари Харесай

Прогнозите на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Левски е фаворит срещу Берое, но и аз като играч съм губил от по-слаби съперници

Срещите от 20-я кръг на НБЛ не престават и на следващия ден с два конфликта на паркета. Левски Лукойл приема Берое , а Рилски състезател гостува на Академик в Пловдив. Преди това Sportal.bg още веднъж се свърза с някогашния национал Бойко Младенов , който направи своите прогнози за идните мачове.

Левски Лукойл – Берое

(06.03 – 18:00 ч.)

Това е дербито на кръга. Сблъсък на треньори, на национали. Общо взето мач с доста незнайни. Не се знае Левски с какъв състав ще бъде. Не си припомням един мач на „ сините” този сезон, в който да са взели участие всички баскетболисти. Има контузени, заболели, играчи, които имаха проблеми с документите.

Левски има леко преимущество поради това, че играе в личната си зала. Представям си играчите и щабът на Берое какъв брой ще бъдат стимулирани за тази среща. Дори като играч, в такива мачове преди купата, ми се е случвало да губим от по-слаби тимове. По тази логичност няма да се учудя, в случай че Левски загуби, което пък в допълнение ще подтиква играчите на Тити Папазов за купата. Смятам, че Левски е любимец, само че не изключвам опцията да се случи някаква изненада.

Резултатът ще е доста непосредствен от самото начало, в диапазон от 4-5 точки. Поне такова е моментното положение и на двата тима.

Съперниците мъчно биха се изненадали с нещо, познават се сносно. Със сигурност и двата тима са подготвени. Кой ще завоюва този мач, няма да се дефинира от някакво брилянтно решение на треньорите или неповторими отигравания на някои състезатели, по-скоро ключът към триумфа ще бъде в мотивацията. Левски ще има задоволително огромна мотивация да завоюва. Важното е „ сините” да съумеят да спрат натиска на Берое, който сигурно ще бъде доста огромен. Ключова ще бъде отбраната.

Фаворит: Левски Лукойл

Академик Пловдив – Рилски състезател

(06.03 – 19:00 ч.)

Въпреки че Академик е хазаин, не виждам с какво ще се опълчи на Рилски състезател. Този сезон отборът от Самоков има доста обединен колектив, което се дължи на играчите и на треньорското управление. Отборът играе доста мощно във всички срещи. Този мач е явен, Рилецо ще завоюва. Може би ще бъде много резултатна среща, тъй като и двата тима играят доста нападателно в нахлуване, с добра отбрана, която им дава много самочувствие в нахлуване.

Понякога това да си любимец преди такива събития като Купата на България, е подвеждащо. Може да изиграе неприятна смешка на тима от Самоков, само че в последна сметка не би трябвало повлияе особено в този мач. Момчетата на Удо би трябвало да отидат и да си играят тяхната игра. Ако вероятно се употребява по-голяма ротация, не изключвам разновидността резултатът да е по-близък, само че в последна сметка Рилски състезател ще завоюва.

Фаворит: Рилски състезател
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР