Срещите от 15-ия кръг на НБЛ стартират утре с два

...
Срещите от 15-ия кръг на НБЛ стартират утре с два
Коментари Харесай

Прогнозите на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Балкан ще вдигне адреналина в Рилски спортист, но няма да спечели

Срещите от 15-ия кръг на НБЛ започват на следващия ден с два конфликта. Един против различен в София ще се изправят Левски Лукойл и Спартак Плевен , а Ямбол ще одобри Берое . Ден по-късно сензацията от последния кръг – Черноморец гостува на Академик Пловдив , а в дербито на Sportal.bg тази седмица Рилски състезател ще мери сили с Балкан в Самоков. Преди срещите се баскетболното състезание се допитахме до мнението на някогашния национал Бойко Младенов , който още веднъж даде своите прогнози пред Sportal.bg.

Левски Лукойл – Спартак Плевен
(22.01 – 17:00 ч.)





След фиаското в Бургас, Левски ще търси победа с повече точки. Имат какво да демонстрират момчетата на Тити Папазов в този миг, по тази причина мисля, че мачът ще бъде много ефективен и Левски ще победи с огромна разлика. Това ще се случи макар рецесията в тима. Не мисля, че „ сините” ще позволен втора неверна стъпка в шампионата и то против Спартак Плевен вкъщи. Затова играчите ще би трябвало да не помнят допустимо най-бързо мача в Бургас, да се опитат да влязат в по-добра игрова форма със състава, който имат сега. Определено неналичието на контузените състезатели се отразява зле на тима.
На всички, които наблюдават баскетбола им е ясно, че Спартак Плевен е доста мощен хазаин и неприятен посетител. Това е настъпателен тим, по тази причина ни чака доста ефективен мач, само че не мисля, че ще има изненада.

Фаворит: Левски Лукойл

Ямбол – Берое
(22.01 – 17:00 ч.)





Ямбол отново е хазаин и несъмнено играчите на Берое би трябвало да чакат тежък мач като посетител. Това ще бъде стратегически конфликт на треньорите. Любомир Минчев и Тони Дечев са опитни и амбициозни и гонят максимума във всеки мач. Ще бъде доста забавно. Ямбол е доста рисков тим и сигурно Берое не подценява качествата на противника си. Трудно е да се каже кой ще победи. В тази среща домакинското преимущество е плюс. На хартия Берое е любимец, само че може да има изненада.

Фаворит: Берое

Академик Пловдив – Черноморец
(23.01 – 17:00 ч.)

 Изображението може да съдържа: 2 души, спортуващи, баскетболно игрище и на закрито

Определено Черноморец е в по-добро състояние и тук е моментът да затвърди позицията си в шампионата. Бургазлии би трябвало да покажат, че са тим с искания. Според мен ще съумеят да го създадат. Играха ужасно против Левски Лукойл в предходния кръг, поднасяйки изненада. Предполагам, че гостите ще играят на най-много и в този мач. Въпреки, че са посетители, считам, че са любимец. Трябва да чакаме повече от Черноморец през този сезон. Отборът демонстрира добра игра в последните мачове. Ако баскетболистите на Васил Евтимов продължат да играят по този метод, ще стъжнят живота на Академик Пловдив. Черноморец към този момент е тим, а не просто състезатели взети от някъде. Мачът ще бъде непосредствен по ефикасност, надлъгването ще бъде в края.

Фаворит: Черноморец

Рилски състезател – Балкан
(23.01 - 19:00 ч.)





Последната победа на Балкан над Черно море със 70 точки е много подлъгващ резултат. Това не значи безусловно нищо. Не би трябвало да им повлияе на този мач. Не мисля, че ще им се отрази по някакъв метод.
Това е дербито на кръга. От състава на Балкан огромният отсъстващ е гардът Станимир Маринов. Денислав Вутев и Марин Маринов също няма да вземат присъединяване в срещата, само че те на са съществени фигури и неналичието им няма да се отрази. В Рилецо пък няма контузени и това е причина да се получи в действителност забавен мач. Струва ми се, че Балкан може рано-рано да вдигне адреналина на треньора на Рилски Людмил Хаджисотиров. Мачът в действителност е доста забавен. Балкан в действителност би трябвало да покаже дали ще има искания за нещо по-сериозно този сезон. При една неверна стъпка на Левски Лукойл и победа на Балкан над Рилски състезател, нещата в челната тройка стават доста забавни. Ако отборът от Ботевград завоюва в събота ще стартира яростна борба за второто място с Левски.
Всички виждаме, че Рилецо демонстрира най-хубавата игра досега от всички тимове и в действителност за Балкан няма да е елементарно. Този мач щеше да е доста забавен, в случай че имаше аудитория в залата.
Рилски състезател въпреки всичко е хазаин, на хартия е любимец и съгласно мен ще завоюва мача, макар опитите на Балкан за освен това. Наистина ще се получи дерби. Залогът в тази среща е значителен и за двата тима.

Фаворит: Рилски състезател

Мая Димитрова

Основна фотография: НБЛ

Снимка №3: НБЛ
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР