Срещите на единадесетокласниците от Варненска търговска гимназия Г. С. Раковски“

...
Срещите на единадесетокласниците от Варненска търговска гимназия Г. С. Раковски“
Коментари Харесай

Ученици се срещнаха със съдии от Административен съд – Варна

Срещите на единадесетокласниците от Варненска комерсиална гимназия " Г. С. Раковски “ със съдии от Административен съд – Варна не престават и през актуалната 2019 година. Интересът на младежите към настоящата тематика за опиатите бе предмет на лекцията на арбитър Янка Ганчева. Като арбитър с опит и в наказателните каузи, Янка Ганчева обясни на учениците рисковете и последствията при използването на наркотични субстанции. Сподели за случаи от нейната процедура по каузи, в които съдопроизводството е обвързвано със засаждане, развъждане и разпространяване на наркотични субстанции. Обърна внимание на младежите за заплахите от използването на наркотични субстанции при ръководство на МПС, при визитата им на нощни заведения, при опитите им да си " изработят “ сами от разнообразни съставки вещество с наркотично влияние.

" Не се изкушавайте да пробвате наркотични субстанции, тъй като водят до пристрастяване и е доста мъчно по-късно да се освободите от наркотичната взаимозависимост. “ – показа арбитър Ганчева. Срещата със арбитър Янка Ганчева мина при огромен интерес от страна на учениците. " Какъв е най-странният случай, който сте запомнили като съдия; кое е най-тежкото закононарушение, което сте разглеждали? “ -  и други въпроси зададоха младежите и получиха изчерпателни отговор.

За специалността " арбитър “ и условията, които има към тези, които са посветили живота си на тази идея, приказва пред учениците арбитър Марияна Ширванян. Тя даде голям брой образци от своя опит и персонален живот за това, по какъв начин с изключение на просветителния ценз, който е нужно да има един арбитър, е доста значимо да съблюдава избрани нравствени правила както в общуването, по този начин и в цялото си държание. И да обича своята специалност, тъй като тогава тя се трансформира в идея и оказва помощ на обществото и хората.

" За да си добър арбитър – означи арбитър Ширванян – е нужно с изключение на всичко, да обичаш да четеш и да разширяваш своя мироглед, тъй като съдията непрестанно е подложен пред предизвикването да взема решение каузи с нова и друга материя, с проблеми от най-различни сфери на живота. Както и с готовността да прочита голям размер от материали. “ Отговорност, висок морал и просвета, освен в правното знание, са съществени качества, които би трябвало да притежава  един арбитър – това акцентира магистрата. С висока интензивност от страна на младежите мина срещата на арбитър М. Ширванян във ВТГ. " Дали има ограничавания за държанието и за членовете на фамилията на един съдия; правили ли сте отводи по каузи и защо; имали ли сте инспекции от висшестоящи органи на Вашата работа? “ – бяха част от въпросите, които вълнуваха младежите.

Като забавни, потребни и обогатяващи, дефинира срещите с магистрати преподавателят по право във ВТГ " Г. С. Раковски “ госпожа Зорница Любчева. Лекциите на съдии по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет не престават и през месец март, като предстоят и други взаимни конгреси до края на образователната 2018/2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР