Срещи, за да се довърши управленската програма между ПП-ДБ и

...
Срещи, за да се довърши управленската програма между ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Назначението на Спецов си е работа на Асен Василев

Срещи, с цел да се довърши управническата стратегия сред ПП-ДБ и ГЕРБ, ще има идната седмица. Това изясни пред публицисти вицепремиерът Мария Габриел.

Назначението на Румен Спецов, разследван в близкото минало за данъчни измами, още веднъж за началник на Национална агенция за приходите си е работа на финансовия министър Асен Василев. И вицепремиерката от ГЕРБ Мария Габриел не има намерение да му се бърка.

Това изясни тя след първото съвещание на държавното управление с ротационен министър председател Николай Денков. Според депутати от ГЕРБ изборът на Спецов не е координиран авансово.

„ Това си е решение на финансовия министър. Съжалявам, пристигам с европейска процедура, не ми е хрумвало да се меся в работата и тематиките на различен еврокомисар. Това се назовава почитание сред сътрудниците. Предстои бюджет и тематиката за приходите е значима, тъй че той има право да разчита на своя екип “, разяснява Мария Габриел.

На въпрос избрала ли е свои заместници към този момент, сподели: Все още не. Дайте ми малко време.

Много сложен миг е хора, които за първи път са министри, да останат без заместници. Трябва да може да се разчита на заместници най-малко в близкия месец, тъй като в действителност сме в невиждана обстановка, сподели още тя.

С Денков ще обърнем внимание на заместниците, също както на министрите, тъй като за нас е доста значимо. Търсим експертен опит и хора, които са се потвърдили, акцентира Габриел.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР