Срещи на най-високо ниво в Брюксел ще има председателят на

...
Срещи на най-високо ниво в Брюксел ще има председателят на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ ще се срещне с представители на партиите на АЛДЕ в Брюксел

Срещи на най-високо равнище в Брюксел ще има ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, оповестяват от пресцентъра на партията.

Той ще вземе присъединяване в Срещата на ръководителите на партиите - членове на АЛДЕ. Очаква се Карадайъ да има диалози с френския президент Еманюел Макрон, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

В центъра на диалозите на срещата на върха ще е войната в Украйна и обстановката по повод ва сигурността в Европа.

Партиите - членове на АЛДЕ ще дискутират и стратегически въпроси преди и след европейските избори през 2024 година, в това число взаимоотношенията на АЛДЕ с новоучредената партия Ренесанс на президента Еманюел Макрон.

В Брюксел ръководителят на Движение за права и свободи ще има срещи и с еврокомисари и евродепутати.

Политическото семейство на либералите и демократите в Европа съществува от 1976 година, носи актуалното си име от 2012 година и е европейската политическа партия, бореща се за права и свободи, поставяйки хората в центъра на своята същина. Партия АЛДЕ се състои от 70 партии-членове и повече от хиляда самостоятелни членове. От 2021 година евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Илхан Кючюк е съпредседател на партията, като е избран отново на Конгреса на партията в Дъблин през юни тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР