Срещата ще започне в 9.00 ч. местно време - 4.00

...
Срещата ще започне в 9.00 ч. местно време - 4.00
Коментари Харесай

"Новата ера" на отношенията между САЩ и Северна Корея

Срещата ще стартира в 9.00 ч. локално време - 4.00 ч. българско

Още по тематиката
Срещата на Г-7 не съумя да се опълчи на Тръмп

Американският президент отдръпна в последния миг подписа си под общата декларация
10 юни 2018
Ще може ли Тръмп да реализира договорка и с Ким на историческата среща в Сингапур

Фокусът на срещата се чака да бъде прекратяването на севернокорейските стратегии за нуклеарно оръжие и балистични ракети в подмяна на дипломатически и стопански отстъпки
10 юни 2018 След като дълго време беше под въпрос, анулирана и най-после още веднъж върната на дневен ред, срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще се състои след по-малко от 24 часа. Въпреки седмиците неустановеност и замяна на рецензии водачите и техните представители съществено трансформираха тона, с което от Сингапур, където към този момент се намират те, беше изпратен сигнал за допустимо възстановяване на връзките.

Според севернокорейската новинарска организация KCNA срещата ще сътвори основите за " нови взаимоотношения " със Съединени американски щати в една " нова епоха ", а самият Тръмп съобщи, че има " положително чувство " за идните диалози. Макар и двете страни да демонстрираха толеранс, въпреки всичко остава неразбираемо дали крайната цел – нуклеарното разоръжаване на диктаторския режим, ще бъде реализирана.Great to be in Singapore, excitement in the air!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 11, 2018

Две срещи, един следобяд и една договорка под въпрос

Срещата на следващия ден ще бъде първата " лице в лице " за Тръмп и Ким, като диалозите най-вероятно ще се насочат към прекратяването на севернокорейските стратегии за нуклеарно оръжие и балистични ракети в подмяна на дипломатически и стопански отстъпки от страна на Съединени американски щати.

По-малко от 24 часа преди нея обаче няма публична информация по отношение на формата, в който тя ще се организира. Според източник от Белия дом на английския вестник The Guardian ще има две сесии. На първата ще се срещнат Тръмп и Ким, съпроводени само от преводачите си. Едва по-късно двамата водачи ще се насочат към залата за договаряния, където ще бъдат техните съветници.

Американската делегация се състои от държавния секретар Майк Помпео, началника на кабинета на Тръмп Джон Кели, съветника по въпросите на националната сигурност Джон Болтън и представителя на Белия дом Сара Хъкъби Сандърс. Делегацията на Северна Корея към момента не е обществено оповестена, само че в нея сигурно е министърът на външните работи Ри Йон-Хо. Все още няма публична информация по отношение на формата на срещата.
Все още не е ясно и какъв брой време ще продължат сесиите, само че съгласно информация на изданието севернокорейският водач възнамерява да напусне острова в ранния следобяд. По тази метод времето за договаряния остава релативно малко, имайки поради, че срещата ще стартира в 9.00 ч. сутринта локално време (4.00 ч. българско).

Вторият въпрос остава естеството на самата среща и до каква степен интернационалната общественост може да чака пробив от американска страна, въпреки и двете страни да демонстрират, че са подготвени на прочут компромис.

Според севернокорейската новинарска организация KCNA диалозите ще са ориентирани към основаването на " финален и устойчив мироопазващ механизъм ", нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров и други общи проблеми. Пхенян към този момент съобщи отхвърли си да стартира едностранно разоръжаване, както и че сходен сюжет е вероятен само поетапно.

Доскоро Съединени американски щати желаеха " цялостно, доказуемо и необратимо " разоръжаване на полуострова, малко преди срещата със севернокорейския водач Тръмп смекчи тона и съобщи, че тя може да не е последната по рода си. По думите му срещата с Ким е с " опознавателен темперамент " и може да бъде първата от няколко, ориентирани към убеждаването на Пхенян да се откаже от нуклеарния си боеприпас. Така всичко зависи от това по какъв начин ще завърши първият опит на следващия ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР