Срещата Съвременните будители на Банкя“ е ежегодна инициатива на общинския

...
Срещата Съвременните будители на Банкя“ е ежегодна инициатива на общинския
Коментари Харесай

Съвременните будители на Банкя подкрепят глухата общност в България


Срещата „ Съвременните будители на Банкя “ е годишна самодейност на общинския консултант от ГЕРБ-СДС Анна Стойкова

От профила във Facebook на Анна Стойкова – общински консултант в СОС от ГЕРБ-СДС

„ Не се гаси, туй що не гасне “ – тези думи на Иван Вазов, написани през 1883 година, показват силата на духовността, която е несломима!

Те са част от негово стихотворение, само че и до през днешния ден имат собствен независим смисъл.

По случай първи ноември, денят на Народните будители, осъществихме среща „ Съвременните будители на Банкя “ в Изложбената зала на 78 СУ „ Христо Смирненски “, град Банкя.

Това е моя годишна самодейност, подкрепена от регион Банкя, за което благодаря на кмета Рангел Марков – кмет на регион „ Банкя “ и неговия екип!

Всички, които бяха поканени са хора със особено отношение към град Банкя – дават на града ни и на нашите деца познания, нематериалност и насоки за заслужен живот!

Всички те – представители на просветителни институции, читалища, галерии, фолклорни групи и театрални студиа, създатели, са тези, които вземат участие пълноценно в богатия Културен календар на регион Банкя, а доста постоянно са и основатели на прелестни събития тук в нашия град.

И най-много ме радва обстоятелството, че всички те са дейни в работата си с децата на Банкя!

Това е скъпото, това е работа с вероятност и резистентност за „ бъдещите будители “ в нашето общество!

Тази година мотото на срещата на „ Съвременните будители на Банкя “ е „ Без граници “.

То е обвързвано с тематиката, по която работя година и половина в Столична община( СО) и я съгласувам, а точно тематика, обвързвана със Закона за българския жестов език (ЗБЖЕ) – признат януари 2021 година и неговото използване в Следствен отдел към окръжна прокуратура със подобаващ План за деяние, написан с съответни действия и периоди.

Смятам, че с цел да има резултат от свършената в Следствен отдел към окръжна прокуратура работа, диалозите по тематиката би трябвало да продължат.

И кой, в случай че не „ актуалните будители “, би трябвало да са осведомени за значимите за глухата общественост тематики, с цел да може приобщаването им да бъде сполучливо!

Гости на събитието бяха децата на СУУУС „ Проф. Д-р Дечо Денков “ с шеф Севдалина Джонгарска, група „ Жестим “ с началник Мария Атанасова и деца от ТС „ Смехурко “ с началник Цвете Лазарова.

Всички те направиха срещата ни празнична и вълнуваща!

Изненада и дебют бе една от песните, изпълнена от група „ Жестим “ на братя Аргирови, с което настроението и страстта стана невероятна!

Благодаря на всички за поддръжката, наличието и претърпяната страст!



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР