„Срещата с хората винаги е била най-важна за мен. Всяка

...
„Срещата с хората винаги е била най-важна за мен. Всяка
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Да пазим родното производство


„ Срещата с хората постоянно е била най-важна за мен. Всяка сряда е обичайният пазарен ден в Ловеч и през днешния ден разговарях с локалните производители, за множеството от които това е единственото място, където могат да оферират продукцията си “, съобщи Вяра Емилова, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Ловеч след среща с локални производители. По думите йпроблемите са нормалните за всеки малък фермер в България: липса на държавна поддръжка, липса на директен достъп до тържищата, липса на каквато и да е отбрана против капризите на времето и изключително против градушките, наводненията и сушата.

„ Изпитвам горделивост и голямо почитание към вашия тежък труд, към вашата воля и устойчивост, все пак да продължавате да работите “, обърна се тя към участващите в производители. Според нея дребният и междинен бизнес са гръбнакът на нашата стопанска система и Българска социалистическа партия е подготвена с ограничения в тяхна отбрана, както е записано в програмата за ръководството на левицата в първите 100 дни.

„ Използвам случая да подчертая, че в сегашната тежка енергийна рецесия, която е на път да задуши всяка предприемаческа самодейност в България, в други европейски страни се започнаха съответни стъпки за заледяване на цените на тока и ограничение на галопиращата инфлация “, сподели още тя.

Вяра Емилова изясни, че Българска социалистическа партия е подготвена да се оправи с рецесиите. Тя уточни и някои от главните ограничения, които левицата е заложила в първите 100 дни от ръководството на левицата: месечна дотация от 200 кВтч. за семействата, които са затруднени да отопляват своите домове; анулация на насилственото изключване от електрическата мрежа до края на март 2022 г.; данъчни облекчения за бизнеса: налозите за електрическа енергия да се понижат краткотрайно за 6 месеца от 20% на 9%;намаляване ставките на Данък добавена стойност на 9% за съществени храни: самун, месо, мляко, яйца и други.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР