Срещата ни е с френски шеф готвач, който започва своята

...
Срещата ни е с френски шеф готвач, който започва своята
Коментари Харесай

Завръщането от Шанхай на един френски шеф готвач и ресторантьор

Срещата ни е с френски началник готвач, който стартира своята кариерата като кулинар преди двадесет години в Париж. Там, той взе участие в отварянето на няколко ресторанта. Следва предизвикването да замине в Шанхай, където кариерата му продължава своето развиване и не след дълго, Филип стартира присъединяване си в прочут френски ресторант, покрай крайбрежията на Шанхай.
През последната година Китай обаче се трансформира в първата наранена от COVID-19 страна в света и ограниченията, които страната взема, с цел да се бори с епидемията са фрапантни. Това трансформира радикално живота на жителите на Китай, а по късно и на хората по целия свят. Ресторантьорският бранш е един от най-засегнатите от пандемията COVID-19. Пътуванията в чужбина са невъзможни за хората в Китай и в това число за Филип. Няколко месеца след експлоадирането на пандемията началник готвачът взема решение, с цел да отвори ресторант в Дювил.
 Германия и Франция стягат придвижването между тях поради ковид Германия и Франция стягат придвижването между тях поради ковид
Франция и Германия се договориха да изискват проби за ковид за служащи, пътуващи през тяхната обща граница, за да се избег...
Срещата ни с Филип е във Вал Д`изер - един от най-популярните ски курорти във Френските Алпи. Тази година за пръв път откогато той познава мястото, ски лифтовете не работят. Промените от настъпването на пандемията са доста и въпросът по какъв метод влековете могат да бъдат сменени, провокира въображението на всички гости.
Във Франция заведенията за хранене, питейните заведения и нощните заведения са затворени от октомври предходната година и няма да отворят порти най-малко до април месец. Ски курортите също са извънредно лимитирани от. Секторът на туризма и ресторантьорството в цяла Европа е изправен пред едно от най-големите провокации в историята си от последните десетилетия, а разликите за обособените страни от Европейски Съюз се намират в размерите на обезщетение за притежателите.
Вижте във видеото опита на ресторантьор, който се сблъсква очи в очи с пандемията в две от най-силно засегнатите страни в света - Китай и Франция. Един роман за завръщането в родината, в обичаната ски станция, където нищо не е към този момент както преди - ски лифтовете не работят и няма чужденци.
Филип купува ресторант тази година в Дювил, Франция. За да отвори порти заведението са нужни към три месеца ремонт и в случай че всичко върви по проект, юли месец 2021г., ресторантът би трябвало да посреща клиенти. Естествено, едно от наложителните условия е, страната да разреши на ресторантьорския отрасъл да стартират работа. Тъй като заведението на Филип е нов и няма записана активност за интервала преди настъпването на рецесията , той не получава никакви помощи и финансира инвестицията си без подпомагане от страна на фонда за взаимност.
 Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech
Франция ще даде 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech на Чехия, оповестиха от Елисейския замък. По-рано чешкият министър председател Андрей Ба...
От декември 2020 година Министерството на финансите във Франция преразгледа размера на помощите за заведенията. Що се отнася до секторите, за пубилчен достъп като заведения за хранене, питейни заведения, нощни клубове, спортни зали, без значение от техния размер, за месец декември те ще могат да се възползват от помощ, която доближава до 10 000 евро или от отплата в размер от 20 % от месечния оборот, само че с предел до 200 000 евро. Оборотният индикатор, употребен за пресмятане на помощта, може да бъде оборотът за 2019г. или междинният месечен оборот, следен през 2019г.
В последните дни във Франция времето е доста положително за месец февруари и за хората става все по-трудно да стоят по домовете си и да се преценяват с вечерния час в 18:00ч. Също по този начин, редица заведения отварят порти, с цел да оферират на клиентите си питиета и храни за у дома. В началото на февруари месец финансовият министър на Франция, Бруно Люмер предуреди, че заведенията, които стартират работа, Рестрикцията е закрепена за един месец, само че при наново нарушаване, достъпът на заведението-нарушител може да бъде преустановен изцяло. Министърът направи това изказване откакто притежател на ресторант от Дуб, Франция, насочи зов към заведенията да отворят порти при започване на февруари месец.
Автор и монтаж: Ирина Шуликова-Костадинов Кадри: Димитър Костадинов, Ирина Шуликова-Костадинов
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР