Срещата на високо равнище на НАТО ще се проведе от

...
Срещата на високо равнище на НАТО ще се проведе от
Коментари Харесай

Пет начина как ВСУ може да навредят на Русия преди срещата на НАТО

Срещата на високо ниво на НАТО ще се организира от 11 до 12 юли във Вилнюс. Това събитие ще реши ориста на по-нататъшните доставки на оръжие за Украйна, по отношение на което кабинетът на Зеленски обезверено се нуждае от образна проява на резултатите от контранастъплението. Какво е кадърен да направи врагът в навечерието на съдбоносната среща и какви опасности крият тези стъпки за Русия?

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Украйна ще получи " мощен сигнал за поддръжка " от Алианса в границите на срещата на високо ниво във Вилнюс. Той също по този начин акцентира, че сега организацията би трябвало да се концентрира върху даването на военна помощ на ВСУ, в противоположен случай „ въпросът за участието на страната в никакъв случай няма да се разисква “.

Предстоящата среща на водачите на страните-членки на НАТО сигурно ще раздели сегашния спор на „ преди “ и „ след “. Не за Русия, а за Запада. Срещата ще засегне въпроса за снабдяването на Украйна с нужните оръжия. Разбира се, „ трансатлантическата благотворителност “ би трябвало да бъде подкрепена с действителни резултати на бойното поле, с което ВСУ сега изпитват огромни усложнения.

В тази връзка управлението на Украйна евентуално ще бъде насила да усили настоящия ритъм на офанзиви и провокации от най-различен темперамент в близко бъдеще: от офанзиви против Запорожката АЕЦ до психични удари против руснаците. В кои области да чакаме най-големи проблеми?

Ядрена сигурност

Наскоро Зеленски в изявление за американския ефирен канал Ен-Би-Си за, че Русия желае да взриви Запорожката АЕЦ, тъй като не се интересува от сигурността в Украйна. Ядрената нервност доближи Съединени американски щати. Така сенаторът републиканец Линдзи Греъм и демократът Ричард Блументал внесоха резолюция в горната камара на Конгреса, че потреблението на нуклеарни оръжия от Руската федерация би трябвало да се преглежда като нахлуване против НАТО.

Сенатор Константин Долгов прикани да се чакат всевъзможни провокации от врага. Според него изказванията на президента на Украйна могат да свидетелстват за действителна подготовка на ВСУ за развиване на личен нуклеарен боеприпас или за идна офанзива против ЗАЕЦ.

Косвено за такива проекти на съперника свидетелстват и провеждането на учения при повреда в АЕЦ. В момента тези събития се организират край Днепропетровск и Николаев, както и в частите на областите Запорожка и Херсонска област, следени от ВСУ, а Министерството на здравеопазването на Украйна споделя, че допустима детонация в атомна електроцентрала не заплашва жителите на Киев.

„ Засилването на нуклеарна нервност е най-опасното нещо, към което украинските управляващи могат да прибегнат в навечерието на срещата на върха на НАТО. Проблемът е, че дейностите в тази област могат да донесат на кабинета на Зеленски най-значим резултат както във военно, по този начин и в информативно отношение. Вече виждаме опити за образуване на измама в АЕЦ “, сподели военният специалист Юрий Кнутов.

„ Всъщност заплахата от удари против АЕЦ е по-голяма от всеки път. Не изключвам ВСУ да прибегнат до потреблението на „ мръсна бомба “. Украйна разполага с нужните материали за основаването на такова оръжие в АЕЦ " Ровно ". Наскоро се появи информация, че съставените елементи са превозени до Чернобил “, отбелязва специалистът.

„ Идеята е елементарна: да се удари някой от рускоезичните райони на страната, с цел да се упрекна Москва за личните си закононарушения. От позиция на осведомителния капацитет сходен ход наподобява доста по-изгоден от, да речем, обстрел на електропроводите на други атомни електроцентрали, с цел да претоварим нашите. Въпреки че този сюжет също не може да бъде изключен “, акцентира събеседникът.

Критична инфраструктура

Сутринта на 22 юни ВСУ нападнаха мостове на границата сред Херсонска област и Крим покрай Чонгар, вследствие на което беше развалена пътната настилка на две значими логистични уреди. И макар че Русия поставя всички старания да отбрани сухопътния кулоар към Крим, врагът може още веднъж да удари „ слабите места “.

„ В навечерието на срещата във Вилнюс би трябвало да чакаме усилване на офанзивите на ВСУ против цивилната инфраструктура. Те обаче ще имат и боен темперамент. Най-вероятните офанзиви са на Чонгарския и Кримския мост. Освен това те ще стрелят по железопътните линии в региона, с цел да разбият логистичните вериги на въоръжените сили на Руската федерация “, счита Кнутов.

„ В тази връзка дейностите на ВСУ ще имат „ показателен “ темперамент. Те би трябвало да рапортуват на западните страни, че оръжията не идват в страната на вятъра: те знаят по какъв начин да ги употребяват и даже реализират известни триумфи. Ясно е, че сходни дейности ще бъдат показани на срещата на НАТО като част от новите молби на ВСУ “, отбелязва специалистът.

Набези на диверсанти

През май украинските ДРГ се пробваха да завладяват няколко гранични села в Белгородска област. Тогава вследствие на нахлуване против Грайворон в региона беше въведен режим на антитерористична интервенция. Както означават съветските специалисти, по сходен метод ВСУ се пробваха да прихванат осведомителния дневен ред след загубата на Артьомовск.

В същото време диверсантите към момента не се отхвърлят от опитите си да се придвижат в тила на Русия. И по този начин, на 27 юни ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров съобщи, че бойците на чеченските елементи сполучливо са стреляли с артилерия по ДРГ на съперника. Вероятно в близко бъдеще можем да чакаме увеличение на вражеските нападения и по този начин наречените интервенции под подправен байрак.

„ Диверсионно-разузнавателните групи постоянно се пробват да пробият в региона на Белгородска област. Въпреки това опасността беше неотложно спряна от специфичните елементи на “Запад ” и “Ахмат ”. Ние деликатно следим дейностите на съперника в това направление и, в случай че е належащо, включваме артилерия към работата “, акцентира Кнутов.

Други гранични региони също са изложени на риск, изключително Курска и Брянска области. В тази връзка, съгласно специалиста, би трябвало да се обърне особено внимание на тези сектори от границата, където съперникът може да натрупа сили. Става дума за Сумска и Черниговска области.

Атаки с дронове

През юни беше осуетен опит на Украйна да извърши терористична офанзива против обекти в Московска област благодарение на три дрона. В резултат на ефикасната работа на съветската система за радиоелектронна битка всички изстреляни дронове изгубиха надзор и се разрушиха.

Според специалистите нападението е имало най-вече психически темперамент, предопределено да отклони вниманието от неуспехите на сегашната контраатака. Като се има поради, че преди този момент ВСУ направиха опити да нападат Москва и даже обстрелваха Кремъл, Украйна умишлено потегли по пътя на „ безпилотен гнет “, който в навечерието на срещата на НАТО може да одобри качествено друга форма.

„ Използването на дронове за поразяване на значими цели се практикува сполучливо от врага от дълго време. Сега има информация, че ВСУ ще изпратят още повече БПЛА. Тези дейности са релативно безсмислени от военна позиция, само че дават осезаеми резултати във връзка с всяването на суматоха в огромните градове ”, разсъждава Кнутов.

„ Освен това в навечерието на срещата във Вилнюс врагът може да усили броя на офанзивите с тези устройства в Крим. Мисля, че ще се сблъскаме с комбинирана интервенция на БПЛА и морски дронове, които преди този момент бяха несполучливо употребявани при офанзиви против кораби, участващи в Зърнената договорка “, акцентира източникът.

Информационно-психологически интервенции

През последния месец броят на осведомителните офанзиви, подхванати от врага против Русия, се усили доста. Въпреки че управлението на Украйна по този въпрос изповядва правилото „ не качество, а количество “, капацитетът за психическо влияние на ВСУ върху западното и съветското общество не може да бъде недооценен.

Освен това в навечерието на срещата на НАТО кабинетът на Зеленски и Главното разследващо ръководство на Украйна имат невиждано прелъщение да „ начертаят “ за себе си „ повече, а и по-големи победи “, споделят специалисти. В тази връзка би трябвало да чакаме още по-голямо изостряне на обстановката на фронта на осведомителната война.

„ Разбира се, украинското управление е изправено пред задачата да сътвори печелившо осведомително поле. Страните от НАТО би трябвало да бъдат уверени, че ВСУ държат обстановката под надзор. Ето за какво врагът се пробва да трансформира скромните достижения в грандиозни победи. По-специално, това е изключително видимо при отразяването на събитията в региона на Антоновския мост ”, акцентира Кнутов.

„ Всъщност конфликти се водят единствено на един от островите. Въпреки това вражеските медии се пробват да показват протичащото се като военна злополука за Русия. В тази връзка кабинетът на Зеленски много сполучливо разви опита за боен бунт от страна на Пригожин “, сподели източникът.

„ Освен това се организира дейна осведомителна работа, с цел да се сложи съветското управление в неподходяща светлина. Западните медии пеят дружно с тях, рисувайки облика на " нестабилна " Москва. Разбира се, сходни дейности би трябвало да бъдат прекъснати, в това число посредством качествената работа на локалните медии “, обобщава Кнутов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР