Срещата на високо равнище на делегациите от Белград и Прищина

...
Срещата на високо равнище на делегациите от Белград и Прищина
Коментари Харесай

Лайчак: Европейското бъдеще на Сърбия и Косово зависи от нормализирането на отношенията им

Срещата на високо ниво на делегациите от Белград и Прищина беше сложна и сподели напълно друг метод на двете страни, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за разговора Белград-Прищина Мирослав Лайчак.

" Последицата от това е, че, представен от РТС.

Той сподели още, че са разисквани няколко разнообразни оферти и че единственият резултат, за който може да се рапортува, е, че разговорът ще продължи.
 Лайчак: Диалогът не беше елементарен, само че е значимо, че се състоя Лайчак: Диалогът не беше елементарен, само че е значимо, че се състоя
И двамата водачи имаха доста откровена и директна замяна на отзиви по отношение на упованията на всеки от тях от разговора. Важното за Европейс...

" Страните се договориха, че главните договарящи ще организират срещи ежемесечно с посредничеството на Европейския съюз, че настоящите въпроси ще бъдат обсъждани и срещите на високо ниво ще бъдат подготвяни в подобаващото време ", сподели Лайчак.

Според него президентът на Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Прищина Албин Курти са се съгласили да се срещнат през септември.

" За нас, Европейският съюз, е значимо да подчертаем, че европейското бъдеще на Сърбия и Косово зависи от нормализирането на техните връзки. Ето за какво чакаме двете страни да работят дружно, да преодолеят наследството от предишното и да разрешат всички нерешени проблеми ", сподели Лайчак.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност също участва на вчерашната среща на високо ниво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР