Срещата на върха за глобалния мир може и трябва да

...
Срещата на върха за глобалния мир може и трябва да
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да определя един човек как ще живеят всички останали по света

Срещата на върха за световния мир може и би трябвало да потвърди, че не един човек ще дефинира по какъв начин ще живеят всички останали по света , а международното болшинство - дружно и въз основа на интернационалното право.

Това акцентира президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

" Важно е допустимо най-вече страни да вземат участие в Глобалната среща на върха за мира. Срещата за мир може и би трябвало да потвърди, че не някой самичък ще дефинира по какъв начин ще живеят всички останали по света, не нечия глупава власт ще дефинира това, а светът болшинство - дружно, въз основата на интернационалното право, въз основата на Устава на Организация на обединените нации, въз основата на нашата Формула за мир, която връща успеваемостта на интернационалното право ", сподели той.
 В Малта към 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски
В Малта към 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски

Пробив в БРИКС: Бразилия, Индия и ЮАР вземат участие, само че не и Китай

Държавният глава изрази своята признателност към всеки водач, всички политически и публични фигури, които оказват помощ на Украйна да провежда първата среща на върха.

В същото време Зеленски осведоми, че през днешния ден е провел няколко срещи по организацията на срещата на върха.

" Благодарен съм на целия ни екип, който работи за цялостното използване на Формулата на мира. Ще има доста интензивност през идващите дни и седмици. Заедно светът би трябвало да принуди Русия към мир ", заключи президентът.
 Зеленски показва пред Организация на обединените нации формула за мир през септември
Зеленски показва пред Организация на обединените нации формула за мир през септември

Призовава за цялостно евакуиране на съветските войски от украинска територия

Швейцария ще организира двудневна конференция на високо равнище,

В изказване Федералният съвет на страната съобщи, че " в този момент има задоволителна интернационална поддръжка за конференция на високо равнище за пускане на мирния развой ".

Целта на конференцията е да се основат удобни условия за реализиране на дълготраен мир в Украйна, както и " съответна пътна карта за присъединяване на Русия в мирния развой ".

Москва съобщи, че не е срещу договарянията за преустановяване на войната, страна, която считат, че се е отказала от неутралитета си във връзка с спора.

Долната камара на Народното събрание на за налагане на стопански наказания против Русия, която включва Съединените щати, Австралия, Канада, Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Япония и Англия.

Швейцария е замразила съветски активи на стойност 5,8 милиарда швейцарски франка (6,36 милиарда долара). Това е забележителен спад , който може да ускори интернационалния напън върху неутралната страна да направи повече, с цел да глоби Москва поради нашествието ѝ в Украйна.
 Швейцария замразила доста по-малко съветски активи през 2023 година
Швейцария замразила доста по-малко съветски активи през 2023 година

Спадът евентуално ще ускори интернационалния напън върху неутралната страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР