Срещата на върха в Париж в нормандски формат може да

...
Срещата на върха в Париж в нормандски формат може да
Коментари Харесай

Донбас: Резултатите от нормандската среща в Париж може да са разочароващи

Срещата на върха в Париж в „ нормандски формат ” може да остави чувството за отчаяние, счита прессекретарят на украинския президент Владимир Зеленский Юлия Мендел.
Срещата ще се организира на 9 декември в Париж и в нея ще вземат участие водачите на Русия, Украйна, Франция и Германия. Този преговорен формат по въпросите на Украйна съществува от юни 2014 година Тогава ръководителите на четирите страни по време на честванията на 70-годишнината от десанта в Нормандия за първи път разискаха урегулирането на спора в Донбас.
Според Мендел, войната в Донбас няма да спре на 10 декември и това може да остави чувството за отчаяние.
Въпреки това тя счита, че точно срещата в Париж може да форсира постигането на мир в Донбас.
„ Запомнете израза „ до момента в който дипломатите приказват, пушките мълчат ”. Нормандската среща на 9 декември е опция тези пушки да бъдат заставени да млъкнат. Засега нищо друго не работи. Нормандският формат е една от успехите за реализиране на мир ”, написа Мендел в обществените мрежи.
Според нея, Зеленский ще оповести първите три основни позиции: периодите и изискванията за връщането на пленените лица, фактически преустановяване на огъня и извеждане на въоръжените формирования от територията на Донбас.
Мендел прецизира, че сега Украйна се намира в доста сложна обстановка, само че „ ние летим за Париж с доста мощна позиция ”.
„ Имаме мощни съдружници – Германия и Франция. Имаме и поддръжката на интернационалната общественост, включително Съединени американски щати и Англия. Но най-важният ни съдружник е украинския народ, който желае завършек на войната ”, съобщи прессекретарят на Зеленский.
Тя приканва украинците да „ успокоят пристрастеностите ” във връзка с анексиране на цяла Украйна.
Три парламентарни фракции „ Европейска взаимност ”, „ Татковина ” и „ Глас ” приканиха украинските жители да излязат в неделя на Площада на независимостта (Майдана) против капитулацията преди срещата на „ нормандската четворка ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР