Срещата на върха Русия - Северна Корея ще е в

...
Срещата на върха Русия - Северна Корея ще е в
Коментари Харесай

Преди срещата на върха Русия - Северна Корея в четвъртък във Владивосток

Срещата на върха Русия - Северна Корея ще е в четвъртък във Владивосток. Това оповестиха от Кремъл. Руският президент и севернокорейският водач ще обсъдят мирното решение на нуклеарния проблем на Корейския полуостров. Пхенян също публично удостовери, че ръководителят Ким Чен-ун ще пътува за Русия.

 © БГНЕС
Владивосток е в очакване на първата среща очи в очи сред водачите на Русия и Северна Корея - Владимир Путин и Ким Чен-ун - осем години след срещата на предходния президент Медведев и бащата на настоящия севернокорейски началник Ким Чен-ир. И единствено два месеца след безрезултатната втора среща на Ким Чен-ун с Доналд Тръмп - в Ханой.

Заради оживлението и затегнатите ограничения за сигурност, упованията са, че диалозите ще са в спортния комплекс на Далекоизточния федерален университет на остров Руски. Занятията на студентите не престават, само че комплексът е затворен за публични прояви, неразрешено е снимането в региона. Засилен е ползата и към жп гарата в града поради традицията севернокорейският водач да пътува с бронирания си трен.

Освен мира и нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, двамата водачи ще обсъдят основния въпрос за севернокорейската работна ръка. Русия наема към 10 000 служащи от северна Корея, което е значим източник на приходи за Пхенян. Общите стопански план, в това число за създаване на жп линия, са блокирани поради наложените на Пхенян интернационалните наказания. От Кремъл оповестиха, че по време на договарянията не са планувани нито изказвания, нито сключване на документи. След срещата, Путин замивана за Пекин, където ще приказва пред конгрес, отдаден на плана " Един пояс, веднъж ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР