Срещата на върха на президентите на Турция, Русия и Иран

...
Срещата на върха на президентите на Турция, Русия и Иран
Коментари Харесай

Вестник Карар за срещата за Сирия: Послание към САЩ от три страни

Срещата на върха на президентите на Турция, Русия и Иран в Анкара, отдадена на Сирия, е водеща тематика на турския щемпел през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция.

В информация, озаглавена " Послание към Съединени американски щати от три страни " в. " Карар " написа, че " на тристранната среща на върха в Анкара е била показана обща позиция, ориентирана против политиката на Съединени американски щати в Сирия ".

В общото изказване, направено след срещата на върха на президентите на Турция, Русия и Иран - Реджеп Тайип Ердоган, Владимир Путин и Хасан Рохани, бе подложен акцент върху запазването на териториалната целокупност на Сирия, показва изданието.

Турция, Русия и Иран, които със стартирането на процеса в Астана съумяха да понижат напрежението в Сирия, насочиха ясно обръщение към Съединени американски щати и западните страни, които желаят да разделят страната поради групировката ПКК/ПДС (Кюрдска работническа партия /Партия на демократичния съюз). Трите страни оповестиха: териториалната целокупност на Сирия е алена линия, която не би трябвало да се минава. Няма разлики сред терористичните групировки, трите страни ще обединят силите си в битката против тероризма, установи " Йени шафак ".

В. " Миллиет " цитира президента на Турция Ердоган, който на конференцията след срещата съобщи, че Турция ще продължи военната си интервенция в Северна Сирия, до момента в който териториите не бъдат прочистени напълно от терористи от ПКК/ПДС.

Изданието акцентира, че Турция, Русия и Иран са постигнали единогласие във връзка с битката против тероризма и оказването на филантропична помощ за жителите на Сирия.

Вестниците пишат, че водачите на трите страни са декларирали, че е значимо да се приготви почвата за завръщане на сирийските жители, които са били принудени да изоставен домовете си поради спора в Сирия. Те приканиха интернационалната общественост да усили помощта за Сирия.

Изданията цитират президента Путин, който прикани да не се политизира въпросът, обвързван с даването на филантропична помощ в Сирия и посочи, че Сирия няма да може да бъде възобновена без огромни капиталовложения.

На срещата на върха в Анкара участваха и началникът на генералния щаб на турската войска ген. Хулуси Акар, външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът на енергетиката Берат Албайрак, министърът на защитата Нуреттин Джаникли, представителят на турския президент Ибрахим Калън и шефът на турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция Хакан Фидан, осведоми " Миллиет ".

Срещата на Ердоган, Путин и Рохани в двореца Бештепе продължи час и половина. Това бе втората сходна среща след срещата в Сочи предходната година, а идващите диалози на тримата водачи се възнамерява да се състоят в Иран, написа " Карар ".

В. " Йени шафак " написа, че международните медии са следили с голям интерес срещата в Анкара, отдадена на бъдещето на Сирия, като единствено упълномощените съветски публицисти са били 170.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР