Срещата на върха на НАТО във Вилнюс е огромен успех

...
Срещата на върха на НАТО във Вилнюс е огромен успех
Коментари Харесай

МВнР: Срещата на върха на НАТО във Вилнюс е огромен успех за България

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс е голям триумф за България, за нашите съдружници в НАТО и за сигурността на всички. Това написаха от Министерството на външните работи (МВнР) във Фейсбук. 

С изключително наслаждение представихме някои от българите, участващи в основната работа на НАТО, и благодарим на нашите сътрудници, българската делегация в НАТО, Хелзинкския център за върхови достижения и Института GATE, пишат още от ведомството и допълват, че всички те са невероятни образци за това по какъв начин „ България е НАТО “. 

По време на срещата съдружниците се сплотиха към усилването на възпирането и защитата и нови районни планове; мощен пакет с поддръжка за Украйна; най-малко 2 % от Брутният вътрешен продукт за вложения в защита и в построяването на способности; одобрение на Швеция, която скоро ще стане 32 член на Алианса, пишат още от Министерство на външните работи. 



Лидерите на тридесетте и една страни членки на НАТО се срещнаха във Вилнюс на 11 и 12 юли, за да обсъдят необятен набор от тематики - от различията във връзка с кандидатурата за участие на Украйна през присъединението на Швеция до увеличението на запасите от муниции и преразглеждането на отбранителните проекти за източния фланг.

Българската делегация управлява министър-председателят акад. Николай Денков. В нея участваха министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР