Срещата на върха на НАТО във Вилнюс бележи връщането на

...
Срещата на върха на НАТО във Вилнюс бележи връщането на
Коментари Харесай

Русия обяви, че срещата на върха на НАТО ни е върнала в епохата на Студената война

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс бележи връщането на Алианса към „ мисленето и схемите от епохата на Студената война “, оповестиха от Министерството на външните работи на Русия.

Те упрекват Запада, че се бори за своята надмощие, като се пробва да спре образуването на многополюсен свят, в това число с военни средства.

Алиансът потвърдил неспособността си да се приспособява към новата геополитическа обстановка и условията в областта на сигурността, а Съединени американски щати и техните съдружници се опитвали да овладеят и формиращите се центрове на многополюсния свят, се добавя в позицията.

Русия заплашва, че резултатът от дейностите на НАТО ще е разпространяване на огнища на неустойчивост, разрушение на страни, несдържан тероризъм, ненаказани военни закононарушения, цивилни жертви, в това число деца, безкрайни потоци от бежанци.

„ НАТО поредно намалява прага за потребление на мощ и ускорява нуклеарния съставен елемент във военното обмисляне “, се споделя в известието на съветското Министерство на външните работи.

Министерството акцентира, че резултатите от срещата на върха във Вилнюс ще бъдат „ деликатно оценени “.

„ Отчитайки откритите провокации и закани за сигурността и ползите на Русия, ние ще реагираме навреме и по подобаващ метод, употребявайки всички средства и способи, с които разполагаме. В допълнение към към този момент взетите решения ще продължим да укрепваме военната организация и системата за защита на страната “, се споделя в още в него.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР