Срещата на върха на НАТО в Румъния завърши с нови

...
Срещата на върха на НАТО в Румъния завърши с нови
Коментари Харесай

Срещата на НАТО в Букурещ приключи с няколко ключови решения

Срещата на върха на НАТО в Румъния приключи с нови задължения за по-нататъшна поддръжка за Украйна, която е подложена на непрестанни въздушни офанзиви от страна на Русия. Външните министри на алианса се споразумяха да дадат приоритет на укрепването на противовъздушната защита и електрическата инфраструктура на страната.

Генералният секретар на Алианса съобщи, че участието на Украйна остава дълготрайна цел, само че в този момент фокусът е върху това да й се помогне да оцелее като страна.
По време на срещата съдружниците ясно обявиха, че са подготвени да поддържат поддръжката с съвременно военно съоръжение, с муниции, с гориво, с всички тези неща, от които украинците се нуждаят, с цел да се пазят. Това е незабавната, непосредствената и най-важна задача за съдружниците.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Държавният секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкен, съобщи, че Русия се надява да подкопае волята на Запада да продължи да поддържа Украйна, само че беше безапелационен, че това няма да се случи.
През цялата зима и толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да успее Украйна, ние ще поддържаме и ускоряваме нашата сигурност, филантропичната и икономическата поддръжка за Украйна. Съюзниците и сътрудниците от НАТО са дали на Украйна оръжия на стойност 40 милиарда $. Още повече са на път.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

Представителят на Украйна приветства обещанието за повече помощ. Но съобщи, че войските се нуждаят от най-модерните системи за противовъздушна защита на Запада.
Посланието е просто дайте " Пейтриът " допустимо най-скоро, тъй като това е системата, от която Украйна се нуждае, с цел да отбрани цивилното си население и сериозната инфраструктура. Това не е нападателно оръжие.
Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна

На срещата на върха беше прегледана и молбата на Швеция и Финландия за присъединение към Северноатлантическия алианс. Турция съобщи, че е реализиран прогрес, само че добави, че двете страни би трябвало да създадат повече, с цел да разсеят опасенията ѝ за сигурността.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР