Срещата на върха на НАТО тази седмица трябва да покаже

...
Срещата на върха на НАТО тази седмица трябва да покаже
Коментари Харесай

Педро Санчес: Срещата на върха на НАТО трябва да покаже единство в защитата на демокрацията

Срещата на върха на НАТО тази седмица би трябвало да покаже единството на западните съдружници в отбраната на демократичните полезности при увеличение на отбранителния капацитет на блока. Това съобщи испанският министър председател Педро Санчес в публикувано през днешния ден изявление за Асошиейтед прес.

Ден преди началото на форума в Мадрид, който стартира през днешния ден, той удостовери, че съюзът няма да търпи териториална експанзия против свои членове и е подготвен " да брани всеки сантиметър съюзническа територия ". По думите му съветският президент Владимир Путин освен е нападнал Украйна, а " желае да дестабилизира, да отслаби сигурността и благоденствието в Европа ".

Санчес заключи, че основната цел на срещата на върха на НАТО е да насочи обръщение за единение в отстояването на " демокрацията, сигурността и интернационалния ред, учреден на правила, които за жалост Путин и Руската федерация взривиха на части с нашествието в Украйна ". Пред АП той изрази убеденост, че приемането на Финландия и Швеция в алианса ще стане допустимо, рано или късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР