Срещата на върха на Г-7 премина очаквано по етикет -

...
Срещата на върха на Г-7 премина очаквано по етикет -
Коментари Харесай

За срещата на върха с усмивка: Гафове и противоречиви изказвания

Срещата на върха на Г-7 мина предстоящо по етикет - с официалности, съществени полемики, голям брой фотоси, а всичко това пригодено за изискванията в Коронавирус пандемията.

Както обаче при всички значими събития, и тук не липсваха гафове, които придават и развлекателния резултат от геополитическото събитие. Самият американски президент Джо Байдън, дружно с английския министър председател Борис Джонсън, е основно настоящо лице в множеството от тях.

От фотоси и кафе на плажа до нарушение на кралския протокол и неуместни смешки за стола на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен - ето някои от паметните моменти, белязали с усмивка срещата на върха на Г-7.

" Поздравяваме се с лакти "

Британският министър председател Борис Джонсън и брачната половинка му Кари Джонсън посрещнаха на публична гала на плажа международните водачи и техните половинки. Всички вървяха по особено построена дървена структура, показвайки своя избор на костюм или рокля за грандиозното събитие.

Борис Джонсън, който се популяризира, че към момента се ръкува с всички в тежките стадии на пандемията, попадна в комична обстановка. Изглежда той самичък си подсещаше, че не би трябвало да се здрависва с политиците и половинките им, както и да не се доближава прекалено много до тях. Той неведнъж си повтаряше самичък " Лакти! ".

Джо Байдън пък подкани хората да плуват, казвайки " всички във водата ", а Джонсън се пошегува в отговор, че към този момент е плувал.

 Снимка: AP/БТА



Американската първа дама съобщи, смеейки се, че се чувствала като на женитба. Британският министър председател, несъмнено, още веднъж се пошегува, че това била пътеката към Олтара.

Той също по този начин си разреши да се обръща към френския президент Еманюел Макрон по малко име, макар че двамата имат сериозен спор за Северна Ирландия.

Да се загубиш по време на срещата на Г-7

Това се случи на американския президент. 78-годишният Байдън се появи на видеа в обществените мрежи, изглеждайки много комплициран в едно заведение.

Президентът се озовава на открита тераса с маси, където са седнали публицисти. Докато той стопира и стартира да се оглежда, една журналистка го пита по какъв начин минава срещата на водачите от Г-7, а той сбито дава отговор " доста добре ".

Не след дълго в заведението се появява брачната половинка му Джил Байдън, която го хваща за ръката и го води. Журналистите в това време избухват в смях.



Самата първа дама по време на послание на американски бойци във Англия направи комична забележка на брачна половинка си, казвайки му " Джо, внимавай! ", а той прецизно козирува зад нея.



Когато нарушиш кралския протокол и кажеш на кралицата, че наподобява на майка ти

Кралският протокол гласи, че на публични събития кралицата и всички членове на фамилията би трябвало да дойдат последни и да изоставен първи.

Тук американската президентска двойка още веднъж направи гаф, идвайки последна на приема, проведен от Нейно Величество.

Байдън и брачната половинка му Джил пристигнали единствено няколко минути след Елизабет II, принц Чарлз, принц Уилям и техните съпруги.

Това евентуално не е останало неусетно от Нейно Величество, само че настроението ѝ не беше помрачено, в противен случай - тя разговаряше другарски с гостите, в това число с американския президент и брачната половинка му.

 Снимка: AP/БТА

По-късно те бяха поканени на втора среща с кралица Елизабет в замъка Уиндзор. 95-годишната кралица ги посрещна в двора на замъка, където президентската двойка бе призната тържествено с военни почести. Беше изпълнен и националният химн на Съединени американски щати.

След това Байдън и Джил пиха чай с Нейно Величество.

След визитата американският държавен глава направи забавен коментар по адрес на Елизабет Втора.

 Снимка: AP/БТА

" Тя бе извънредно общителна, имахме страховит диалог, доста дълъг. Не мисля, че ще се обиди, само че тя ми подсещаше за моята майка ", показа президентът след срещата в Уиндзор.

Посрещнете президента на Република Южна Африка... още веднъж

По време на една от полемиките от срещата на Г-7 Байдън се опита да накара английския министър председател Борис Джонсън да показа президента на Южна Африка на останалите водачи, макар че той към този момент го беше показал в приветственото обръщение.

" Добре пристигнали на тези, които преди малко се причислиха към нас, имаме много зрелищно време. Тук е министър-председателят на Индия Моди, президентът на Южна Африка Рамафоса и президентът на Южна Корея Мун ", сподели Джонсън.

" И президентът на Южна Африка ", прекъсна го Байдън.

Джонсън бързо подсети на Байдън, че към този момент е споделил името на Рамафоса, само че останалите, седнали на масата, избухнаха в смях от гафа на Байдън.

Boris Johnson insists to Joe Biden that he already introduced the president of South Africa to a G7 meeting.

Read the latest from the G7 here:
— Sky News (@SkyNews)

По време на конференцията си на 13 юни Байдън в речта си и неведнъж бърка Сирия с Либия.

" Можем да работим дружно с Русия, да вземем за пример в Либия. Трябва да отворим прохода, с цел да можем да преминем, да осигурим хранителна помощ и икономическа - имам поради жизненоважна помощ за население, което е в действителни проблеми ", сподели Байдън, продължавайки да смесва страните до края на речта си.

WATCH: Joe Biden confuses Syria with Libya THREE TIMES.
— RNC Research (@RNCResearch)

В друго изявление той обърка Коронавирус с COVAX, обяснявайки, че доста хора може да не знаят какво е това.

Администрацията на президента се намеси неколкократно, с цел да изясни какво тъкмо е имал поради той.

" И за Вас има стол, госпожо Фон дер Лайен "

Когато Джонсън, фон дер Лайен и ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Чарлз Мишел заеха местата си на срещата, Джонсън сподели:

" Радвам се, че всички протоколи наподобява са се оправили до момента и имаме столове ".

Фон дер Лайен отговори саркастично " впечатляващо, кой би се сетил за това ".

Шегата се отнасяше за среща през април сред фон дер Лайен, Мишел и турския президент Таип Ердоган в Анкара, когато ръководителят на комисията на Европейски Съюз получи място на прилежащ диван.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР