Срещата на върха на Г-7, която ще се проведе следващата

...
Срещата на върха на Г-7, която ще се проведе следващата
Коментари Харесай

Г-7 няма за цел да сформира съюз срещу Китай

Срещата на върха на Г-7, която ще се организира идната седмица в Япония, няма за цел да образува съюз против Китай макар полемиките за въвеждане на целеустремен надзор върху вложенията в азиатския колос, съобщи немски държавен източник, представен от Ройтерс.

Всеобщото схващане е, че фокусът на срещата на върха би трябвало да бъде подложен върху премахването на рисковете, а не върху възбраната на икономическите вложения от Китай, а също и върху насърчаването на други възможности на комерсиалната и инфраструктурна самодейност на Пекин „ Един пояс, веднъж “ (ЕПЕП). Не е ясно обаче дали в заключителната декларация на форума ще бъде включена формулировката „ унищожаване на рисковете “.

Всяка инспекция на вложенията в Китай ще бъде замислена тъй че да не визира по-широките стопански връзки, само че ще бъде ориентирана към стратегически значими сфери, сподели немският източник.

Правителството на канцлера Олаф Шолц се отнася все по-предпазливо към Китай като стратегически противник, само че и като най-големия търговски сътрудник на Германия. обмисля редица решения, до момента в който прави обзор на двустранните връзки.

Германия утвърди през вчерашния ден настояването на китайската компания „ Коско “ да закупи миноритарен дял в контейнерния терминал на пристанището в Хамбург, което от своя страна оказа помощ за превъзмогване на различията в ръководещата коалиция дали да бъде позволена тази инвестициия в стратегическия актив, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР