Срещата на върха на Форума за китайско-африканско сътрудничество 2024 г.

...
Срещата на върха на Форума за китайско-африканско сътрудничество 2024 г.
Коментари Харесай

Китай и Африка ще работят за общо бъдеще на търговско-икономическото сътрудничество

Срещата на върха на Форума за китайско-африканско съдействие 2024 година очерта посоката за развиване на бъдещото партньорство сред Китай и Африка по пътя на модернизацията. На 6 септември 2024 година в Пекин в границите на форума се състоя и 8-ата среща на китайски и африкански бизнесмени, на която участваха представители на компании от 48 африкански страни. Тези компании са ангажирани с голям брой браншове като рудодобив, инфраструктура, електронни технологии, връзки и биофармацевтика.

По време на церемонията по откриването на събитието китайският министър председател Ли Цян акцентира нуждата от усилване на пазарното обвързване сред двете страни, поощряване на индустриалната интеграция и усилване на нововъведенията. Предприемачите разискаха нови направления за съдействие, търсейки взаимна полза.

Сътрудничеството сред Китай и Африка се основава на взаимното допълнение на индустриалните им вериги. Китай, като огромна разрастваща се страна с най-цялостна индустриална верига в света, може да даде софтуерна помощ на Африка, която от своя страна има капацитет да интегрира своите артикули в китайската верига за доставки.

Новите стопански мотори дават на двете страни нови благоприятни условия за съдействие. През последните години Китай и Африка ускориха партньорството в областта на новите енергийни източници и зеленото развиване. Африканските бизнесмени подчертаха, че китайският опит в областта на устойчивата сила и електрическите автомобили е извънредно значим за тяхното развиване.

На срещата бяха оповестени ограничения за по-нататъшно съдействие, в това число взаимното създаване на Китайско-африкански център за съдействие в цифровата технология, задълбочаване на онлайн търговията и осъществяване на 30 плана за чиста сила в Африка. Всички тези начинания ще допринесат за взаимното обработване на нови мотори за развиване.

Задълбочаването на съдействието е общо очакване на китайските и африканските бизнесмени. С цел рационализация двете страни ще засилят съдействието, което ще бъде от изгода освен за техните нации, само че и за международния разцвет.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24369Доц. Атанас Мангъров за трагичното положение на българското здравеопазванеАлтернативен Поглед23434Доц. Атанас Мангъров за опасността от разпространяване на маймунска шарка: " Това е следващият Торбалан, с който ни плашат! " Алтернативен Поглед22202Румен Петков: Това, че сплотяващата се левица е опасност за Борисов и борисовщината е разбираемо за всичкиАлтернативен Поглед21659Румен Петков: Европа е унизена! Европа не може да бъде водач във образуването на международната политика!Алтернативен Поглед32476Александър Песке: В Германия партиите от ръководещата коалиция към този момент треперят от страхАлтернативен Поглед868645Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за черните  Христо Лафчиев, договорка, новите нуклеарни блокове, АЕЦ Козлодуй, губим, 50 милиарда $
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР